Københavns Politi udsender pressemeddelelse: Så alvorlig er Børsen-branden

Skrevet af Nicolai Haugsted

5 uger siden

|

17/04/2024
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Politiet melder ud.

Dagens topnyheder

Københavns Politi annoncerede onsdag formiddag, at det vil tage adskillige måneder at fastslå årsagen til den alvorlige brand, der tirsdag morgen hærgede den historiske Børsbygning i København.

Ifølge en pressemeddelelse fra politiet, modtaget af Ekstra Bladet, er efterforskningen allerede godt i gang, men processen er kompleks og tidskrævende.

"Allerede kort efter brandens udbrud blev der sat gang i efterforskningen, og vi har foreløbig foretaget afhøringer, der er sikret overvågning og udført en lang række efterforskningsskridt. Men der venter selvfølgelig også stadig en del, særligt da vi på nuværende tidspunkt endnu ikke har haft mulighed for at undersøge selve Børsen og foretage de brandtekniske undersøgelser," fortalte vicepolitiinspektør Brian Belling, leder af Afdelingen for personfarlig kriminalitet.

I forbindelse med efterforskningen vil Nationalt Kriminalteknisk Center (NKC) bistå Københavns Politi med de brandtekniske undersøgelser, så snart det bliver muligt at få adgang til det, der er tilbage af Børsen.

Erfaringer fra tidligere lignende tilfælde har lært politiet, at det kan tage lang tid at fastslå præcis, hvad der forårsagede en brand.

"Derfor må vi bede om lidt tålmodighed fra befolkningen, mens vi udfører vores arbejde. Heldigvis har vi i dansk politi nogle utrolig dygtige medarbejdere, der er vant til at stå med både omfattende og komplicerede brandefterforskninger, så vi vil gøre alt i vores magt for at komme frem til, hvad der skete," uddybede Belling.

Anmeldelsen om branden på Børsen blev modtaget kort efter kl. 7.30 tirsdag morgen, og siden har brandvæsenet arbejdet intensivt med at bekæmpe flammerne. Efterslukningsarbejdet fortsatte ind i onsdagen, mens efterforskere forbereder sig på en lang og detaljeret undersøgelse af hændelsen.