Rolf Sørensen advarer Jonas Vingegaard

Skrevet af Henrik R

37 uger siden

|

28/08/2023
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Den tidligere cykelrytter og nu ekspertkommentator på TV2, Rolf Sørensen, kommer med en advarsel til den danske Tour de France-vinder Jonas Vingegaard.

Dagens topnyheder

Jonas Vingegaard, den danske cykelstjerne, viste lederskab, da han i går under 2. etape af Vuelta a Espana forsøgte at sænke farten i feltet efter et styrt involverende hans holdkammerat Primoz Roglic. Men Rolf Sørensen, cykelekspert og kommentator på TV 2 Sport, advarer Vingegaard om at træffe sådanne beslutninger med omhu.

"Det er superfint, at han bliver autoritær, men man skal også passe på med de beslutninger, man tager," siger Sørensen.

Rolf Sørensen påpeger, at mens Vingegaard's lederskab er prisværdigt, skal han også overveje de andre hold og deres dagsordener. "Alpecin-Deceuninck har et cykelløb, de skal have afviklet," siger han.

Arrangørerne af Vuelta a España har været under skarp kritik for deres håndtering af løbet. Brian Holm, den danske cykellegende, kaldte beslutningen om at køre så sent for "fuldstændig vanvid".

Den forsvarende vinder, Remco Evenepoel, kaldte forholdene for en "direkte skændsel".

Den anden etape af Vuelta a España var også kontroversiel. Ændringer i slutningen af etapen og forvirring omkring bonussekunder mødte stor kritik. For en dansker viste forvirringen dog at være for det bedste, og det var Andreas Kron, der endte med at vinde gårsdagens etape.

Flere af favoritterne valgte nemlig at sidde op med 9 kilometer til mål, da det var her, at den endelig tid ville blive taget. Etapen skulle der dog stadigvæk køres om, om her trak danskeren det længste strå.