Sådan kommer Danmark til EM: Denne kamp skal du holde øje med i morgen

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Danmark sikrede sig et vigtigt udgangspunkt mod at kvalificere sig til EM 2020, og de er nu snublende tæt på. Herunder giver vi en guide over, hvad der skal ske i de kommende kampe, for at Danmark sikrer sig billetten.

Det var på mange måder en alt eller intet kamp for Danmark i lørdags, da de mødte Schweiz i et fyldt Parken. Et nederlag ville gøre det ufatteligt svært for Danmark at komme til EM, mens en sejr nærmest ville være en matchbold.

Der resterer dog fortsat to kampe endnu af EM-kvalifikationen, og de skal altså overstås før, at Danmark kan kalde sig EM 2020 deltager. Herunder giver vi et overblik over, hvilke muligheder Danmark har for at komme med til EM i 2020, alt efter hvordan de kommende kampe kommer til at gå.

EM Kvalifikation 2020 - Gruppe D

Irland: 12 point
Danmark: 12 point
Schweiz: 8 point
Georgien: 5 point
Gibraltar: 0 point

Alle holdene i gruppen med undtagelse af Schweiz og Gibraltar har spillet seks kampe.

Denne kamp bliver enormt vigtig for Danmark

I morgen aften kl 20:45 tørner Schweiz og Irland sammen i et vanvittigt vigtigt opgør. Det er nemlig et opgør, der meget vel kan komme til at danne EM-skæbnen for tre hold, inden de sidste afgørende kampe.

Hvis Irland vinder kampen

Så vil Danmark næsten være garanteret at komme til EM 2020. Schweiz vil dermed kun have to kampe tilbage, og de vil maksimum kunne komme på 14 point. Danmark har to kampe tilbage, hvoraf den ene er mod Gibraltar på hjemmebane i Parken.

Gibraltar har tabt alle fem kampe indtil videre, hvor de fortsat ikke har scoret et mål, og Danmark vandt da også med 0-6 da de to hold senest mødtes. Dermed bør Danmark med næsten 100 % sikkerhed få tre point mod Gibraltar, og så er de sikre på at spille EM i 2020.

Skulle den gigantiske overraskelse ske, at Gibraltar slår Danmark, så vil Danmark fortsat kunne spille sig til EM 2020, hvis de slår Irland på udebane. Irland vil i det tilfælde allerede have sikret sig en plads, og har dermed ikke noget at spille for.

Hvis Schweiz vinder kampen

Vinder Schweiz over Irland, så står Danmark fortsat med gode kort på hånden. En sejr mod Gibraltar vil nemlig betyde, at Danmark kan nøjes med uafgjort i Irland, hvis Schweiz altså vinder deres resterende to kampe, hvilket det forventes, at de gør.

Hvis kampen ender uafgjort

Skulle kampen mellem Schweiz og Irland ende uafgjort i morgen, så vil det stort set også betyde, at Danmark kommer til EM 2020 med en sejr over Gibraltar.

Schweiz vil dermed maksimum kunne nå 15 point, altså det samme som Danmark inden mødet med Irland. Danmark er dog bedre indbyrdes end Schweiz, og derfor vil resultatet af kampen mod Irland være ligegyldigt for Danmark.

Kravet er altså, at Danmark blot skal have tre point i de sidste to kampe, hvis kampen mellem Schweiz og Irland ender uafgjort, mens Danmark blot behøver to point, hvis kampen ender med en irsk sejr.

Schweiz går dog ind til kampen som store favoritter mod Irland, så det vil altså ikke være en overraskelse, hvis de går hen og vinder kampen, og dermed bringer spænding tilbage i puljen. Dermed kan det hele blive afgjort i sidste spillerunde i Irland.

Hvis Danmark ender på 3. pladsen

Skulle resultaterne gå mod Danmark, og Danmark ikke selv formår at afgøre det i Irland, så er der fortsat mulighed for at kvalificere sig til EM 2020.

Det sker gennem UEFA Nations League, hvor Danmark vandt deres gruppe mod hhv. Irland og Wales.

Danmark avancerede dermed til play-off, hvor der er en EM-billet på spil. Disse play-off kampe bliver først afviklet i marts 2020, og her dyster Danmark mod fire andre nationer om billetten til EM 2020.

Det er dog kun, hvis Danmark ikke allerede kvalificerer sig til EM via gruppespillet, for så er det i stedet Wales, der skal forsøge at hente en EM-billet via Nations League.

Opsummering

Danmark har enormt store chancer for at komme med til EM 2020, der afholdes på tværs af flere europæiske lande næste år. I København skal der også spilles EM-kampe, så der er en sandsynlighed for, at Danmark skal spille EM på hjemmebane for første gang nogensinde.

Det vi skal satse på, er dog, at Schweiz ikke får tre point mod Irland i morgen. Gør de ikke det, kan Danmark nemlig allerede sikre sig EM-billetten, når de på hjemmebane møder Gibraltar den 15. november.

Bliver billetten ikke sikret den 15. november, så kan den sikres i den sidste gruppekamp mod Irland den 18. november.

Læs også

Bar skulle til at lukke... Det lavede Mikkel Hansen om på

 

 

Dagens Gossip