10 tegn på at du er mere stresset, end du tror

Stress er en sygdom, der rammer rigtig mange danskere, uden de ved det. Her er 10 tegn, du ikke må lade gå forbi.

​Det kan være svært og til tider rigtig hårdt at få hverdagen til at løbe rundt. Rigtig mange danskere oplever at have en travl hverdag, hvor både arbejde, børn, fritidsaktiviteter, venner og familie skal passes.

Snart skal bilen på værksted, datteren skal giftes og nååår ja, så skal julegaverne også lige købes ind inden den 24. december.

Ofte kan en travl hverdag resultere i et stresset sind.

Ifølge Stressforeningen oplever 430 tusinde danskere hver dag symptomer på alvorlig stress. Det svarer til 10-12 procent af befolkningen.

Læs også

Døjer du med slidt, mat eller tyndt hår? Så mangler du måske disse vitaminer

Er du i tvivl om, om du måske er ved at blive stresset? Så har vi her samlet en liste med 10 tegn på, at du er mere stresset, end du går og tror:

1. Dit søvnmønster har ændret sig markant:
Hvis du enten lider af søvnløse nætter eller sover hele dage væk, fordi du er træt hele tiden, så bør du søge læge, da disse søvnmønstre er tegn på stress.

2. Du bliver let syg:
Smerter i kæbepartiet forårsaget af at skære tænder, ekstreme angstanfald eller udslæt på kroppen er alle typiske tegn på stress. Personer der lider af stress er lettere tilbøjelige til at blive smittet med diverse sygdomme. Besøger du tit tandlægen eller din private læge på grund af smerter i kroppen uden at få svar på hvorfor smerterne er opstået, kan en mulig forklaring snildt være, at din krop er stresset

3. Din krop sender dig små signaler:
Er du pludselig begyndt at lide af hovedpine, smerter i nakke og ryg eller tilbagevendende kvalme kan dette meget vel være din krop, der sender dig små hints om, at dit stressniveau er for højt. Du bør derfor tage kroppens små signaler alvorligt.

4. Du har mistet interessen for dine favorit hobbyer:
Omend du holder af at være sammen med din kæreste, at løbe en tur i skoven eller at se din yndlingsserie i fjernsynet vil du som følge af stress miste interessen for dine favorit gøremål. Måske du endda begynder at kritisere og udelukkende se negative sider ved de hobbyer, der førhen gjorde dig så glad. Intet kan længere tilfredsstille dit behov for afslapning eller glæde.

5. Du er ligeglad med, hvordan du ser ud:
At gå en dag uden make-up eller at tage joggingtøjet på en enkelt dag på arbejde er bestemt ikke skadeligt. Men hvis du i stedet begynder at droppe dit daglige bad og samtidig får en følelse af, at det er fuldstændig ligegyldigt, hvordan du ser ud, så begynder det at ligne tegn på stress.

Læs også

5 utrolige ting der sker med din krop, når du stopper med at drikke koffein

 6. Du er hele tiden enten vred eller ked af det:
Hvis du ikke kan huske den sidste gang, hvor du havde det sjovt og grinte, så har stressen måske overtaget dit naturlige sind. Personer med stress oplever ofte let at blive vred på familie og venner, selv når det ikke var intentionen. Et typisk tegn på stress er, hvis du ud af det blå begynder at græde eller råbe af en person, der egentlig ikke har gjort noget forkert.

7. Dine spisevaner er væsentligt forandrede:
Hvis du enten spiser mere eller mindre, end hvad du tidligere har gjort, kan dette være et tegn på stress. Hvor nogle håndterer stress ved at overspise, vælger andre i stedet helt at droppe måltider. Uden den rette mængde næringsstoffer kan din krop og hjerne ikke fungere optimalt.

8. Du føler dig konstant døsig:
Når din hjerne hver dag udsættes for stress eller blot tænker på stress, vil dit sind og din krop opleve en fornemmelse af konstant døsighed. Derfor har din hjerne sjældent mulighed for at slappe af, da den konstant er på overarbejde. Har du stress, vil du opleve, at der aldrig er nok timer i døgnet.

9. Du skjuler din stress bag dårlige vaner:
Mange der lider af stress forsøger at skjule sygdommen bag andre usunde vaner. Især er rygning og et stigende spiritusindtag hyppige tilflugtssteder for en stresset krop.

10. Du føler dig mere alene end nogensinde før:
Lider du i forvejen af stress, vil du blot udsætte din krop for endnu mere stress, hvis du ikke taler med nogen om dit problem. Desværre er det for langt de fleste svært, hvis ikke helt umuligt, at tale med venner og famile om det. Rigtig mange tør ikke åbne op om sygdommen. Derfor kan du nemt komme til at føle dig alene, såfremt du lider af stress.

Hvis du har nogen af ovenstående symptomer på stress så tal endelig med venner, familie eller måske din læge om det. Der er intet forkert eller skamfuldt ved at tale med en læge eller psykolog. Dem der tør tage kontrol over sygdommen, vil i sidste ende være i stand til at kontrollere den og ikke omvendt.

Kilde: Elite Daily.

Læs også: Videnskaben med ny opdagelse: Glutensensitivitet er ren indbildning

 

Dagens Gossip