5 utrolige ting der sker med din krop, når du stopper med at drikke koffein

Foto: Shutterstock (modelfoto)

Hvis du pludselig stopper med at indtage koffein, har det ifølge eksperter en række fysiske konsekvenser for din krop.

Mange danskere er tossede med kaffe og drikker en del kopper af den mørke væske i løbet af en arbejdsdag. Men tænker du nogensinde over, hvordan det egentlig påvirker din krop?

Wesley Delbridge fra det amerikanske Academy of Nutrition & Dietetics forklarer, hvordan din krop reagerer, hvis du pludselig dropper kaffedrikningen.

Det skriver Men’s Health.

Læs også

Disse 6 madvarer skal du spise, hvis du vil have en sund tissekone

Du får hovedpine.
De fleste kaffeelskere kender følelsen. Pludselig mærker du hovedpinen komme snigende og indser, at du ikke slet ikke har drukket nok kaffe i dag. Når du får mindre koffein, vil du sandsynligvis opleve træthed, hovedpine og måske endda kraftige humørsvingninger. Det har naturligvis en vis betydning, om du er vant til at drikke en enkelt kop eller to, eller om du er oppe på en lang række i løbet af en dag.

Du sover bedre.
Mange kaffedrikkere har en tommelfingerregel om, at de ikke må drikke kaffe, når sengetiden lige så stille nærmer sig. Ifølge forskning risikerer du da også at forstyrre din nattesøvn, hvis du drikker den koffeinholdige væske så sent som seks timer, inden du skal sove. Efter en søvnløs nat, vågner du op og tørster efter koffein. På den måde, kan din kaffe-vane ende med at blive en ond cirkel.

Du føler dig mere afslappet.
Koffein går som bekendt ind og træder lidt på din krops speeder. Den udløser adrenalin og får dit blodtryk til at stige. Når du dropper koffeinen, vil din krop derfor ifølge Wesley Delbridge føles mindre anspændt og stresset.

Læs også

Forskere afslører nyt vidundermiddel til øget skægvækst

Din mave bliver glad.
Koffein er kendt for at sætte skub i dit fordøjelsessystem og i nogle tilfælde at give dig lidt flydende afføring. Hvis du skruer ned for kaffen eller dropper den helt, vil du sandsynligvis også kunne skrue ned for dine toiletbesøg.

Du får færre antioxidanter.
Kaffen skulle gemme på en masse antioxidanter, som er rigtig gode for din krop. Hvis du dropper kaffen, bør du derover overveje at få disse dækket ind på andre måder. Det kan eksempelvis være ved at drikke grøn te, som også indeholder mange antioxidanter.

6 ildevarslende tegn på mavekræft, som kan være svære at opdage

 

Dagens Gossip