11-årige Michelle får sin menstruation: Et par uger senere kalder hun på sin mor fra badeværelset

Michelle skulle på ferie med sin far i Tyrkiet. Kort forinden fik hun sin menstruation. Moderen Julie ringede til sin eksmand og fortalte sagens sammenhæng, så han kunne passe på datteren under ferien. Men et par uger senere kaldte Michelle igen på sin mor.

I seks år kæmpede Michelle Peacock fra Irland mod en aggressiv livmoderhalskræft. Tre dage efter hendes 17 årsfødselsdag tabte hun kampen.

Nu deler hendes forældre historien om sygdomsforløbet, skriver The Sun.

Datteren var kun 11 år gammel, da hun fik sin menstruation.

- Jeg husker, at hun råbte ”Mor, kom hurtigt, jeg bløder”, så jeg gik ud på badeværelset. Det er et overgansritual for enhver mor og datter, husker Julie McClelland.

Læs også

Landsby var forundret over mystisk grav på kirkegård: Nu er sandheden kommet frem

Hun og Michelle Peacocks far, Mark, er skilt. Datteren skulle med sin far på ferie i Tyrkiet. Derfor ringede moderen for at sætte ham ind i situationen, så han kunne passe lidt ekstra på datteren under ferien.

Men et par uger efter viste datteren sin mor, at hun stadig havde blod i trusserne. Da vidste Julie McClelland, at noget var galt.

Forældrene tog hende med til lægen. Efter en stribe undersøgelser – hvoraf en del blev foretaget under fuld bedøvelse for at skåne pigen – var dommen klar. Michelle havde en aggressiv cancer i livmoderhalsen.

De kommende 18 måneder stod på kemoterapi. Pigens smukke, brune hår faldt af i klumper, så forældrene købte parykker og tørklæder til hende. Familien holdt sygdommens omfang skjult for omverdenen med undtagelse af den nærmeste familie. Hun blev indlagt i London og fik strålebehandling direkte i skeden. Pigen havde det voldsomt dårligt.

​(Artiklen fortsætter under billedet)

Efter behandlingen blev pigen skannet igen. Desværre var resultatet hjerteskærende. Kræften havde bredt sig til hendes venstre lunge. Hun fik fjernet en del af lungen og fik mere kemoterapi.

Hun fik også fjernet livmoderen, æggestokkene, blæren og en del af skeden, da hun var 15 år gammel. Resten af sit korte liv måtte hun leve med stomipose.

- Vi tog hende med til Tyrkiet igen før operationen. Mark og jeg kunne ikke lade være med at smile, da hun proppede sin stomi ned i bikinien. Jeg lod hende endda få en tatovering med sit motto ”lev, grin, elsk” på foden. Jeg ville gøre alt for at gøre min pige glad, siger Julie McClelland.

Operationen tog 14 timer, og hun var indlagt på intensivafdelingen i to uger efterfølgende. Lægerne advarede om, at det ville tage måneder for hende at komme på benene igen, men snart var Michelle klar til at fejre sin 16 årsfødselsdag.

Læs også

17-årige Jonas blev fundet død i går: Få timer senere begyndte de at håne ham på nettet

Under makeuppen og den store festkjole, var hendes krop ved at lukke ned. Det lykkedes hende at gennemføre sin eksamen, mens hendes lærer var eksamensvagt hjemme i stuen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Men kræften var tilbage. Lægerne kunne ikke gøre mere. I februar 2013 blev Michelle hastet på hospitalet for sidste gang.

Ved begravelsen havde alle pink tøj på efter datterens ønske. Der blev spillet sangen ”Diamonds” af Rhianna. Hendes mor græd tre måneder senere, da svaret på datterens eksamen kom. Hun havde fået topkarakter.

Forældrene har siden datterens død hvert år holdt et bal. Overskuddet går til den velgørenhedsorganisation, som støttede hende under sygdomsforløbet.

 

 

Dagens Gossip