17-årige Jonas blev fundet død i går: Få timer senere begyndte de at håne ham på nettet

Ninna Andreasen

378 uger siden

|

19/04/2017
112
Jonas Schmidt er fundet druknet.
Jonas Schmidt er fundet druknet.
Få timer efter fundet af 17-årige Jonas i havnen i Frederiksværk begyndte der at florere onde jokes på nettet.

Dagens topnyheder

Eftersøgningen af den 17-årige Jonas Schmidt endte tirsdag på den allermest ulykkelige vis. Han blev fundet død i vandet i Frederiksværk Havn.

Knap var drengens lig blevet bjærget fra vandet, før en række usmagelige vittigheder begyndte at florere på Facebook. I den hemmelige og meget omdiskuterede gruppe Offensimentum, der tidligere har været stærkt kritiseret for blandt andet grov mobning og deling af nøgenbilleder, har flere personer delt grove opslag.

Det skriver TV2 Lorry, som har fået en række skærmbilleder af opslagene tilsendt.

Flere af opslagene er skrevet af mindreårige. Tv-stationen har været i kontakt med forældrene til nogle af de unge.

En dreng på 16 år har blandt andet lagt en collage op, hvor Jonas Schmidt er sat sammen med tre billeder af mandlige modeller. Collagen bliver ledsaget af teksten ”Don’t worry, girls, there are plenty of fish in the ocean” (Vær ikke bekymrede piger, der er masser af fisk i havet, red.).

Opslaget har fået 96 likes af andre Facebook-brugere i gruppen. TV2 Lorry har været i kontakt med drengens mor. Hun fik tirsdag aften en henvendelse fra en fremmed kvinde, som gjorde hende opmærksom på, hvad sønnen havde delt.

- Min søn er meget flov, og det er jeg også. Da han kom hjem i går aftes, snakkede vi om det, og han slettede straks opslaget, og vi skrev begge en undskyldning til kvinden, som henvendte sig, siger moderen i telefonen med tydeligt grådkvalt stemme.

Hun fortæller endvidere, at familien har været igennem en lignende situation. Sønnens farmor forsvandt for fire år siden og blev efter nogle dage fundet død. Det påvirkede sønnen meget, og derfor tror moderen, at han ikke har tænkt over sagens sammenhæng.

- Jeg har sagt til ham, at jeg ikke synes, han bør kommentere på ting, hvor han ikke kender folk personligt. Nu håber vi, at der er lagt låg på det, og jeg er sikker på, at han ikke har ment noget ondt med det, for han er bare sådan en god dreng. Det kommer i hvert fald ikke til at ske igen, siger hun.

I et andet opslag har nogen fotomanipuleret en plakat fra Disney-filmen ”Find Nemo”. Her har man overstreget navnet ”Nemo” og i stedet indsat Jonas Schmidts navn samt tilføjet et foto af drengen, som er sat oven på en af fiskene i tegneserien.

Billedet er lagt op i gruppen af en 19-årig mand. Lorry har også været i kontakt med hans mor, men manden bor ikke længere hjemme. Moderen siger, at hun ikke ved, hvad sønnen laver i lukkede Facebook-grupper, men at beskrivelsen af billedet lyder usmageligt.