16-årige Mathias døde af meningitis: Nu deler hans mor en vigtig advarsel

Ninna Andreasen

386 uger siden

|

18/02/2017
20.000 har allerede delt Trines budskab, så andre forældre kan undgå at opleve samme tragedie.

Dagens topnyheder

- Hjælp mig med at dele vigtig viden.

Sådan lægger Trine Baadsgaard ud i et Facebook-opslag, som lige nu går viralt. I skrivende stund har 28.000 delt opslaget, som også har fået over 7000 likes med på vejen.

Baggrunden for opslaget er tragisk. I januar sidste år mistede Trine Baadsgaard sin 16-årige søn Mathias til meningitis. Meningitis er en hjernehindebetændelse, som i særligt svære tilfælde kan være meget dødelig.

Det var en hård udgave af sygdommen, Mathias blev ramt af. Fra de første symptomer, til han var død, gik der kun 24 timer. Blandt de mest almindelige symptomer er høj feber og nakkestivhed, hovedpine og blødninger, der optræder i huden som udslæt.

De symptomer fik Mathias ikke. Da to unge i januar i år mistede livet til meningitis, besluttede Trine Baadsgaard sig for at tage bladet fra munden. Efter at have forsøgt at få budskabet ud via traditionelle kanaler, greb hun i går til Facebook.

- Efter hans død lovede jeg ham og mig selv, at ingen unge mennesker og deres forældre skulle være uvidende om, hvor farlig sygdommen er og hvad man kan gøre for at forhindre den. Vi har nu prøvet med ’det gode’ i et år, gennem de officielle kanaler for at finde ud af, om systemet dog ikke godt kunne lære af Mathias tilfælde, så det ikke sker igen, skriver hun og tilføjer:

- Det berører mig dybt, at jeg ikke har været i stand til at holde mit løfte til Mathias! Og lige nu er det som om de unge mænd dør om ørerne på mig. Siden Mathias døde for kun et 1 år siden – er to unge mænd på 17 og 18 år også døde af præcis det samme. Det giver altså tre døde unge mænd på et år alene i Københavnsområdet.

Anderledes symptomer
Mathias led ikke af nakkestivhed, da han blev ramt af meningitis. Han havde dog stigende hovedpine.

- De blodansamlinger, der også er et tegn på meningitis, havde han først til allersidst. Hans symptomer var altså: Høj feber - der dog faldt til stort set ingen feber i løbet af dagen, opkastning og hovedpine. Intet andet, skriver Trine Baadsgaard.

Hendes opfordring er, at man lader unge mennesker vaccinere mod sygdommen.

- Man KAN faktisk vaccinere mod den meningitis Mathias døde af og man gør det med unge mennesker i mange andre lande, bl.a. i Norden. Men vi vidste det ikke og havde måske også fra fravalgt det, hvis vi havde set på, hvor lille risikoen er. Men med den viden, jeg har i dag, ville jeg ikke tøve og derfor skal I have denne viden, skriver hun.

Det er ikke muligt at vaccinere mod alle typer af meningitis, og livet er fuld af uheldige tilfælde, erkender Trine Baadsgaard, men:

- Det man kan gøre noget ved, skal man gøre: Jeg ville ønske, at jeg havde vidst det, jeg ved nu.

Så det er mit løfte: At jeg vil gøre, hvad jeg kan, for at det ikke sker igen – og igen. Derfor. Hjælp mig med at dele denne vigtige viden, skriver Trine Baadsgaard.

Læs hele hendes opslag nedenfor.