36-årig kvinde smed 21 kg på kort tid: Nu deler hun sine 5 bedste tips

16/11/2023 16:42

Nicolai Busekist

Sundhed
Foto: TikTok
Foto: TikTok
En 36-årig mor smed 21 kg på overskuelig tid, og nu har hun delt sine fem bedste tips.

Mest læste i dag

En travl mor har afsløret fem tips, der hjalp hende med at tabe hele 21 kg. Desuden betød dette også, at hun gik hele fire størrelser ned i kjoler.

36-årige Jodie Marah har afsløret, at hun i august sidste år vejede omkring 80 kg. Det var alt for meget for hendes krop, der kun måler 162 cm i højden. Derfor besluttede hun sig for at gøre noget ved det.

"Overvægtig og tæt på fedme. Jeg var nødt til at forandre noget," skriver hun på sin Instagram- og TikTok-konto ifølge Daily Mail.

I en video, som hun har delt på sine sociale medier i slutningen af oktober, afslører hun sine fem bedste tips til at opnå et vedvarende vægttab.

Hendes første tip er, at du skal lære at tælle kalorier, så du kan holde dig et i kalorieunderskud. Hvad det i virkeligheden handler om er, at du spiser færre kalorier om dagen, end du har brug for.

I videoen indrømmer hun også, at det ikke er en proces for alle. Men hun understreger, at det var det vigtigste for hende, da hun skulle tabe sig.

"Jeg begyndte at tælle mine kalorier, som er de kalorier, der er nødvendige for at bevare din nuværende vægt," siger hun.

"Da jeg kendte dem, beregnede jeg mit kalorieunderskud. Det er, hvor mange kalorier din krop har brug for, men samtidig for at tabe dig."

"Jeg begyndte også at veje min mad og registrere den i en app for nemheds skyld. Jeg begyndte også at spise mere protein og grøntsager."

Hendes andet tip er, at du skal 'gå langsomt til det og sætte små mål'. Hun mener, at alt for mange fokuserer på at tabe 10 kg med det samme. Ofte ender det med, at de mister motivationen, hvorfor det er bedre at sætte opnåelige mål og arbejde konsekvent hen imod dem.

"Vi er virkelig nødt til at sætte tempoet ned og tage det roligt over for os selv. Især hvis vi ønsker, at dette skal være en livsstilsændring, som vi kan opretholde," siger hun.

"Jeg følte mig helt klart mere opmuntret, da jeg først tabte et eller to kilo. Jeg havde det godt, og jeg ville revurdere målet og sige: 'Jeg vil tabe mig yderligere to kilo'."

Jodie fortæller også, at det sværeste for hende var at eliminere sine 'midnatssnacks', hvilket primært bestod af chokolade. Men ved at bruge sit eget tip om at sætte små mål, endte hun i sidste ende med helt at stoppe med at spise snacks.

En anden ting, hun anbefalede, var at 'finde motion, som du faktisk nyder, og ændre den måde, du tænker på træning'.

"Jeg troede aldrig, jeg ville kunne lide at tage i fitnesscentret. Jeg tænkte, at 'jeg hader cardio', og jeg hader stadig cardio," siger hun.

Ved at prøve andre ting opdagede hun, at hun godt kan lide modstands- og mobilitetstræning.

Jodies sidste råd var, at 'du stadig skal leve dit liv', hvilket betyder, at det er helt fint at nyde udbytte.

For at omfavne dette anbefaler hun 80/20-diæten, hvor et omhyggeligt kalorieindtag praktiseres 80% af tiden, mens der resten af tiden er mere frit spil.