6 lamslående fakta, du IKKE vidste om klitorissen

Foto: Shutterstock

Det sagnomspundne nydelsescenter byder på mange overraskelser.

Mange kvinder er glade for deres klitoris. Uden den var der ingen orgasmer for størstedelen af den kvindelige befolkning, viser forskning.

Men det er sikkert færre der egentlig ved meget om den.

Hvorfor er den der, hvor stor er den, og ser de ens ud på alle?

Hvis man ikke kender til hemmelighederne bag klitorissen, kan man med fordel kigge med her.

Her er nemlig syv af de overraskende fakta om den, som de fleste ikke kender til:

1. Den er mere følsom end en penis.
En penis har 4.000 nerveender, men klitorissen har 8.000. Det gør den til det mest følsomme område i kvindens erogene zoner.

2. Den er større, end man skulle tro.
Marie Bonaparte, som er efterkommer efter Napoleon Bonaparte, fik sin klitoris flyttet tættere på skedeåbningen for nemmere at kunne komme. Det mislykkedes dog, og det er der en god grund til.

Klitorissen fortsætter indvendigt i kroppen,og den kan derfor ikke så nemt flyttes.

3. Den minder meget om en penis.
Så kan vi kvinder godt stoppe med penismisundelsen, for vi har åbenbart noget, der minder meget om. Når børn laves i maven, så har alle børn det helt samme væv omkring genitalierne. Det er først ved den 12 uge, at en penis eller vagina laves. 

Ligesom med penissen så har klitorissen hvad der svarer til en forhud, den har et meget lille skaft, og den hæver også, når indehaveren bliver tændt.

Læs også

8 ting du burde vide om den mandlige orgasme

4. Den vokser.
Læs ikke videre her, hvis du ikke vil have dit forhold til din klitoris ændret. Når en kvinde er færdig med puberteten er hendes klitoris vokset 1,8 gang større. I en alder af 32 år er den fire gange så stor, som den var ved starten af puberteten. I overgangsalderen er den 7 gang så stor, som da kvinden blev født.

5. Den er der kun for nydelse.
Den er det eneste område på en kvindes krop, som alene er der for nydelsens skyld. Andre erogene zoner har også andre funktioner.

6. De er alle sammen forskellige.
Man kan ikke se på andre, hvis man gerne vil konkludere, om man ser 'normal' ud. Alle kvinders klitoris ser forskellig ud. Den kan være større og mindre og være mere eller mindre ude i det ‘åbne’.

Uanset hvad, er den kilde til meget nydelse, og man skal ikke være bange for at give den noget opmærksomhed, hvis man har lyst.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip