6 ting du ikke vidste om personer, der foretrækker at gå i bad om aftenen

webmaster

236 uger siden

|

10/01/2020
Der bliver ofte kigget skævt til natteravnene, men faktisk er det ikke alle rutiner, der er lige dårlige. Her får du seks ting du ikke vidste om personer, der foretrækker at gå i bad om aftenen.

Dagens topnyheder

Vi får som regel at vide, at morgen mennesker er de sundeste og har de bedste vaner, og når man er morgenmenneske går man typisk i bad om morgenen.

Men det betyder ikke, at der er noget, som man kan lære af B-menneskerne, der fungerer bedre med en lang række andre rutiner, såsom at bade om aftenen.

Se, hvilke ting du ikke vidste om personer, der foretrækker at gå i bad om aftenen.

Måske der er et par af vaner, som du kan overveje at tage til dig

6 gode grunde til at tage bad om aftenen

Aftenbaderne har en række fordele, som du kan læse om her.

1. Din hud bliver bedre

Vores krop og ikke mindst vores hud regenerer i løbet af natten.

Det betyder, at kroppen skiller sig af med de døde celler og udskifter dem med nye. Og det sker altså også i vores hud.

Og det er faktisk sådan, at det er lettere for vores hud at regenerere, når huden er ren. Her har du jo så gjort noget af forarbejdet for den i badet, så kroppen bedre kan fokusere på de nye celler.

Derfor er det vigtigt at vaske sig grundigt, for samtidig kommer du også af med det skidt og snavs, der i løbet af dagen har sat sig i porrerne.

2. Allergi

Det er ikke bare fedt, sved, snavs og skidt, der sætter sig på huden i løbet af dagen. 

Særligt i foråret og om sommeren slæber du rundt på en masse pollen, både på grund af den mængde der er i luften grundet årstiden, men også fordi vi sagens natur opholder os mere ude i det fri, når det er lidt lunere i vejret og samtidig har vi ofte også mindre tøj på.

Det er pollen som du så at sige går i seng med, hvis du ikke går i bad, inden du skal sove.

Har du eller din partner pollenallergi, er det derfor ekstra vigtigt med et aftenbad.

Pollen kan også irritere huden, selvom du ikke direkte er allergiker.

3. Fedtet hud

Har du tendenser til fedtet hud er et varmt aftenbad nærmest førstehjælp til din hud. Huden er fedtet på grund af de olier som den producerer, men produktionen topper i dagtimerne, og derfor kan du minimere risikoen for bumser og akne ved at tage et bad i de sene aftentimer, så du ikke ligger i fedt og snavs hele natten.

4. Lettere at falde i søvn

Den tredje ting du ikke vidste om personer, der foretrækker at gå i bad om aftenen er, at de kan have lettere ved at falde i søvn.

Derfor bør du tage den vane til dig, hvis du er blandt dem der vender og drejer sig i en uendelighed i et forsøg på at komme til drømmeland.

Efter et dejlig varmt bad falder kropstemperaturen nemlig. 

Og det er den samme mekanisme der indtræder, når du er ved at falde i søvn. Derfor kan det varme aftenbad være med til at gøre din krop dejlig søvnig, så du er klar til natten. 

Ifølge studier fra Harvard University hjælper et aftenbad dig ikke blot til at sove hurtigere – du får også en bedre søvn. 

For optimal virkning, skal du gå i bad 1 ½ time inden sengetid.

5. Sex

De fleste mennesker synes, at det er rarest at have sex, når både du og din partner er helt rene og velduftende, og den fordel har aftenbaderne altså også.

6. Reducerer stress

Et bad, uanset hvornår i døgnet det foregår hjælper med at reducere mængden af det hormon, der hedder kortisol. Kortisol ophober sig i blodet, når vi bliver stressede af den ene eller den anden årsag, og det kan på sigt være farligt at gå rundt med for meget af det.

Når den særlig god i aftentimerne, er det selvfølgelig fordi, din krop dermed får mulighed for at komme af med den stress, der har ophobet i løbet af dagen.