6 vaginal-lugte fra skeden du skal kende og være opmærksom på

Lidt dåseduft vil der altid være, men der er bestemte lugte, der bør få dine alarmklokker til at ringe.

Alle kvinder har deres egen særlige duft mellem benene. "Aromaen" afhænger ofte af, hvad du spiser og dit daglige aktivitetsniveau. Men hvis der sker ændringer i duften, så den bliver kraftigere eller mere karakteristisk, kan det være et signal om, at du har en infektion i underlivet, som skal behandles.

Det skriver Cosmopolitan. 

Læs også: 11 ting du ikke vidste om skeden 

6 lugte fra skeden du skal kende

Ifølge den amerikanske læge Jennifer Wider bør du kende og være opmærksom på disse seks lugte fra skeden:

1. Moskusagtig. Denne duft skal du ikke være bekymret for, den opstår typisk, efter du har trænet super intensivt, hvor de omkringliggende svedkirtler afgiver en moskusagtig duft. Det er meget normalt.

Læs også

Brun uden sol: Nye selvbruner piller skal mindske risikoen for hudkræft

2. Fisk. Hvis du lufter kraftigt af fisk fra dit underliv, har du formentlig en infektion fx en overvækst af bakterier, som forstyrer den PH-balancen i skeden og udløser mere udflåd. En dårlig lugt og grøn udflåd er typisk tegn på Trichomonas infektion. I alle tilfælde bør du søge læge.

3. Blegemiddel. Din vagina dufter forskelligt alt efter hvilken slags prævention, du bruger. Mange kvinder oplever, at de lugter af klorin eller belgemiddel efter sex pga. præventionen. Det er helt normalt.

Læs også: Utrolig opdagelse: Bakterier i kvinders 'mis' laver naturlig medicin

4. Gæragtig. Hvis du dufter kraftigt af gær forneden, har du nok en gær-infektion, der opstår når du har overvækst af gær. Og du ved, der er noget galt, når du også bemærker en svag brødagtig duft kombineret med hytteostlignende udflåd.

5. Dåseagtig. Den blod-/dåseagtige duft kan meget vel komme ved menstruation, og der er ingen grund til bekymring, det er helt normalt. Det er menstruationsblodet, der blander sig med din almindelig skededuft.

6. Sødt. Der er åbenbart en sammenhæng mellem, hvad du spiser og din dåselugt. Citrusfrugter (appelsin, citron og grapefrugter) skulle efter sigende give en sød duft, men broccoli, hvidløg og asparges kan give en ubehagelig luft og smag. 

Læs også

Ny innovation: Glat dit hår uden varmeskader

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip