Ny innovation: Glat dit hår uden varmeskader

webmaster

364 uger siden

|

20/07/2017
Rigtigt længe har en stor del af pigerne og kvinderne i Danmark svoret til at bruge forskellige glattejern når de skulle gøre noget ekstra ud af sig selv og deres hår.

Dagens topnyheder

Denne artikel indeholder affiliate links.

Det har dog haft den betydning at størstedelen af deres hår har taget skadet og er blevet ødelagt og tørt på grund af den høje varme som glattejernet udsætter håret for.

På grund af disse irriterende bivirkninger ved glattejern, besluttede en række opfindere sig for at udvikle en løsning der kunne glatte håret uden disse dårlige og skadelige sider.

Inspireret af en normal hårbørstes evne til at udrede håret, besluttede de sig for at lave en hårbørste ud af ioniske varmeplader, som både kunne redde håret og glatte det på samme tid. Sådan blev Eco Masters Glattebørste til som du i Danmark kan købe her.

En glattebørste er i teorien blot en sammensmeltning af de velkendte produkter hårbørster og glattejern. Ved at lave en børste med keramiske børstehår kunne udviklerne formå at fylde den samme varme som et glattejern helt ud i spidserne på de keramiske børstehår så håret bliver glattet lige så godt som et glattejern – bare uden den samme varmeskade.

Ved at kombinere glatning og børstning i samme produkt, har de faktisk også gjort det nemmere for de fleste at få lidt ekstra tid om morgenen til at glatte deres hår, så de ikke er nødt til at nøjes med at have glat hår når de går ud i weekenden, men faktisk også kan have det smukke, glatte hår de elsker på en normal hverdag.

Sådan virker det

De keramiske varmeplader i glattebørsten bliver varmet op ved at føre en elektrisk strøm ind i pladerne. Ved at videreføre denne varme til håret vil de positive hydrogenbindinger i hårets cortex blive nedbrudt. Ved at nedbryde hydrogenbindingerne kan glattebørsten sørge for at håret ikke går tilbage til sin originale og naturlige form. Hydrogenbindingerne kan dog genskabes hvis håret bliver udsat for fugt. 

De fleste glattejern bruger normalt keramiske plader til at skabe denne varme og det er da også herfra at skaberne af glattebørsten har fundet deres inspiration. Forskellen er dog at håret ikke udsættes lige så hårdt for pladerne ved at redde det igennem med en glattebørste frem for at klemme et glattejern omkring det.

Hvilken skal jeg vælge?

Når man er på udkig efter en glattebørste, er der allerede rigtigt mange kopier af dem på markedet og det er svært at skille den originale fra alle kopierne.

Hvis du selv kigger efter en af de nye glattebørster bør du holde øje med følgende:

- Varmeniveauet: Hvor varm kan den blive? En optimal glattebørste bør ligge i niveauet 180-230 grader da dette er bedst for håret.
- Antallet af keramiske lag: Det siger rigtigt meget om kvaliteten af glattebørsten hvor mange lag der er, da flere lag giver bedre resultater.

Et eksempel på en glattebørste som overholder de ovenstående vigtige krav er Eco Masters Glattebørste som i Danmark kun findes hos leluna.dk. Den kan købes her.