7 madvarer du troede var sunde, men som faktisk gør dig tyk

Foto: Shutterstock

Det mange af os går og tror er sundt, er måske i virkeligheden ikke så godt for os, som vi bilder os ind.

Det kan virkelig være en jungle at hitte rede i kosten, når man gerne vil tabe sig. Det mange af os går og tror er sundt, er måske i virkeligheden slet ikke så sundt, som vi går og bilder os ind. 

Vi har samlet en række fødevarer, de fleste af os tror er sunde, men som i virkeligheden sætter sig direkte på maven. 

1: Kylling

Fjerkræ er blevet en utrolig populær spise herhjemme, og vi spiser specielt meget kylling. Hos mange som enten træner meget eller som vil holde vægten nede er kylling populær, fordi det er få kalorier i, ligesom kyllingen har et højt proteinindhold. 

men hvis skinnet forbliver på kyllingen, indeholder den mere end dobelt så mange kalorier som uden. Eller hvis du køber en kylling, som har været i marinade, så indeholder den meget sukker. 

Det kan virkelig være en jungle at hitte rede i kosten, når man gerne vil tabe sig. Det mange af os går og tror er sundt, er måske i virkeligheden ikke så godt for os, som vi bilder os ind. 

Læs også

10 tegn på at du er mere stresset, end du tror

2. Tacokrydderi

Tacos er så enkle at lave, at et selv barn kan lave dem. Samtidigt er den mexicanske ret sundt, eller er den nu også det? Det kan det i hvert fald være, hvis man vel at mærke udelader visse kaloriebomber. For det tacokrydderi, vi køber i en færdig pose, er nemlig fyldt med sukker og salt, som giver krydderiet sin gode smag. 

Ifølge det svenske medie, består tacokrydderi typisk af 50 procent forskellige sukkerarter. Et tip kan derfor være, at du selv krydder dine tacos.  

3. Mørkt brød

Mørkt brød er som udgangspunkt godt for os. Men det er ikke kaloriebesparende, bare fordi det har en brun farve. Hvis den brune farve skyldes, at man bruger brunt sirup, så indeholder det store mængder af sukker sammen med melet som er rigt på hurtige kulhydrater. Med andre ord så sætter det sig på kroppen, hvis du spiser meget. 

4. Pesto

Med en god pesto, kan en skål pasta hurtig gøres lidt mere spændende. Men du skal passe på, hvis du gerne vil tabe dig. En spiseskefuld pesto indeholder nemlig cirka 100 kalorier, og det er med andre ord derfor en kaloribombe.

5. Nødder

Blandt trænings træningsentusiaster er nødder ofte populære. De har et højt proteinindhold og giver energi. Men alligevel skal du passe på, at du ikke spiser for mange nødder. 100 gram cashewnødder indeholder for eksempel 590 kalorier, hvilket svarer til 46,5 gram fedt.

Læs også

Brun uden sol: Nyt produkt kan gøre dig brun uden at skade huden

6. Træningsbarer

Det kan være fristende at snuppe en træningsbar med på vejen, når du er på vej ud af døren nede i dit lokale træningscenter. For selvom der står på indpakningen, at den er sukkerfri, har du så styr på, hvad den i virkeligheden indeholder? Der kan gemme sig lidt af hvert, når det kommer til tilsætningsstoffer. Derfor kan det anbefales i stedet at lave dine egne. Dem du køber, indeholder ofte et højt proteinindholdet, men til gengæld indeholder de ofte også meget fedt. 

7. Juice

Juice er jo lavet på frugt, ergo må det være sundt for os. Men det meste færdigblandede juice indeholder meget sukker for smagens skyld, så det kan være en god ide at tjekke næringsindholdet, hvis du er glad for juice. 

Dansk forskning: Ny vaccine mod brystkræft på vej

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip