Ad: Mænd med skæg har flere bakterier end hunde

Hvis du har store dele af dit ansigt fyldt med skæg, så skal du måske ikke læse videre. Det er nemlig ikke lækre sandheder, som kommer på bordet fra en schweizisk professor.

I de seneste år er det blevet rigtig populært for mænd at have et stort skæg. Det er dog ikke altid let at vedligeholde det, og det er åbenbart heller ikke altid let at holde det rent. Det har et nyt studie hvert fald vist, hvor man har fundet ud af, at mænd med skæg bærer rundt på langt flere bakterier end hunde, og at flere af bakterierne endda kan være dødelige.

Det er det britiske medie Daily Mail, der har foretaget en undersøgelse, hvor de har taget prøver fra skægget på 18 mænd, og derefter prøver fra 30 hunde på tværs af racer. Selvom der blev testet 12 hunde mere end der blev testet mænd, så afslørede resultatet alligevel, at der er langt flere bakterier i mændenes skæg, end der er hos mandens bedste ben.

Læs også

Luksusfælden stikker helt af: 25-årig Jacob bor hjemme og får 11.300 kr. hver måned…. Af sin familie

”Forskerne fandt et betydeligt højere antal bakterier i prøverne taget fra mændenes skæg i forhold til prøverne fra hundenes pels. På baggrund af de resultater, kan hunde betragtes som renere end mænd med skæg,” fortæller professor Andreas Gutzeit fra Hirslanden Clinic i Schweiz ifølge Daily Mail.

Dødelige bakterier fundet hos flere mænd

Undersøgelsen viste, at der hos hver enkelt af de 18 mænd mellem 18 og 76 år blev fundet et højt antal af bakterier. Dette var kun tilfældet hos 23 ud af de 30 hunde, der blev testet. Ydermere så blev der hos flere af mændene fundet bakterier, der rent faktisk kan være en dødelig trussel for mennesker.

Resultaterne er på baggrund af en forholdsvis lille gruppe, og derfor kan resultatet være anderledes, hvis man testede samtlige mænd med skæg og hunde i verden. Keith Flett der er stifter af Beard Liberation Front, hvilket er en organisation, der går imod diskriminationen af skæg (Ja, det findes), så mener han ikke, at der er grund til at tagen undersøgelsen seriøst.

”Jeg mener, at det er muligt at finde alle mulige ubehagelige ting, hvis du tager prøver fra folks hår eller hænder, og tester dem. Jeg mener ikke, at skægget i sig selv er uhygiejnisk,” fortæller han ifølge mediet.

Keith Flett mener i stedet, at folk lider af pognofobi. Altså angsten for skæg.

Læs også

24-årig filmede sin vagina: Er det en BABY?

 

 

Dagens Gossip