Advarer hundeejere om helbredsrisiko: Dette skal gøres hver dag

Foto: Shutterstock

De amerikanske fødevaremyndigheder har udsendt en advarsel til hundeejere om vigtigheden af rengøre hundens madskål.

Et nyt studie viser, at undlader du at vaske din hunds mandskål regelmæssigt, vil det ikke blot påvirke hundens helbred – det vil faktisk også have indflydelse på dit helbred.

Læs også

Anton fik hjertestop på tanken: Nu advarer han andre

Studiet, der er blevet udført af Food and Drug Association (FDA), som er de amerikanske fødevaremyndigheder, har undersøgt hundeejeres vaner i forhold til fodring af deres hund.

De fandt ud af, at blot 12% af alle hundeejere, som de spurgte i forbindelse med deres research, vasker deres hunds madskål til dagligt. 22% vasker den en gang om ugen, mens 18% af dem vasker den hver tredje måned eller slet ikke. Det skriver Mirror.

I forbindelse med deres undersøgelse har de også slået fast, at det 'udgør betydelige sundhedsrisici for kæledyr og kæledyrsejere', hvis madskålen ikke bliver rengjort regelmæssigt.

Årsagen til, at det forholder sig således er, at det er med til at skabe et miljø, hvor skadelige bakterier, såsom salmonella og listeria, kan trives.

Både salmonella og listeria kan forårsage diarré, feber, mavekramper eller -smerter, kvalme. Derudover vil symptomerne vil være mere alvorlige hos gravide, børn, personer over 65 år samt personer med et svækket immunforsvar.

"Eksponering for forurenet hundefoder kan have konsekvenser for hunde og menneskers helbred. For eksempel har der været flere udbrud hos både mennesker og hunde, der er blevet syge efter eksponering for hundefoder, der er forurenet med sygdomsfremkaldende bakterier," skriver FDA.

"Disse risici kan blive forstærket i husholdninger med børn og/eller immunkompromitterede individer, som var i over en tredjedel af deltagernes husstande."

Læs også

Hun forsøgte at sælge sin 13-årige datters mødom for 156.000 kroner

For at undgå dette, råder FDA alle hundeejere til at vaske hundens madskål med sæbe og varmt vand efter hver brug. Det betyder, at det ikke er tilstrækkeligt at vaske skålen et par gange om måneden, som mange hundeejere gør.

 

Dagens Gossip