Advarsel: Populært blandt millioner, men det kan give dig lus

Foto: Shutterstock.com

De fleste der frygter at få lus, er bange for at låne hovedbeklædning eller dele hovedpude med andre. Du kan dog også få lus på en helt anden måde, og det advarer en øjenlæge nu om.

De fleste er bekendte med, at man altid skal være varsom med at låne andres hovedbeklædning. Det er nemlig en af de letteste måder at få lus på, særligt hvis man låner det af børn.

Der er dog andre måder at få lus på, og en af de måder af blandt andet via en skønhedstrend, som rigtig mange får lavet på sig selv. De er dog ikke klar over, at det kan medføre lus.

Læs også

Dårlig nyhed for mindst en million danskere: Mister penge fra 1. januar

Det er den amerikanske øjenlæge Gary Keoleian fra øjeninstituttet i Michigan der fortæller, at der er en risiko ved at få lavet øjenvippe-extensions. Altså forlængelse af ens egne øjenvipper, hvis man synes, at de er for korte.

Det er en meget populær behandling, særligt blandt kvinder, men de er garanteret ikke bekendte med, at der følger en forøget risiko for at få lus, når man får lavet en forlængelse af sine øjenvipper.

Øjenlægen fortæller, at der er større sandsynlighed for at få vippelus, og det skyldes, at man har svære ved at gøre vippeforlængelserne ordentligt rene.

En lille ulækker parasit

En vippelus er en lille parasit, der ligner en mide, og den lever på hårsækken.

“Over tid kan snavs og rester hobe sig op i vipperne. Når det hober sig op, begynder øjenlåget at blive irriteret, og som resultat kan vippelusene – dermodex – angribe, bakterien kan slå rod, hvilket kan skabe endnu mere irritation, og så kører den onde cirkel ellers derudad,” fortæller øjenlægen til ABC 12 ifølge B.T.

Det er ikke kun Gary Keoleian, der advarer mod de små vippelus, det gør også optikeren Sairah Malik. ABC 13 har her uploadet et billede på FB med en kommentar fra optikeren, og er har de vedhæftet et billede af, hvordan disse små parasitter ser ud.

Hvis man har vippe-extensions, er det meget vigtigt, at man får renset sine øjenlåg og vipper hver eneste dag. Gør man ikke dette, er der forhøjet risiko for, at man bliver angrebet af de små lus.

Læs også

 

 

Dagens Gossip