Nu kan alle bliver testet for coronavirus

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Nu er det muligt for alle danskere at blive testet for coronavirus. Du kan selv bestille tid til din test her.

Uanset om du har symptomer på coronavirus eller ej, har du nu mulighed for at blive testet for coronavirus.

Det er Sundhedsministeriet der melder ud, at et led i en national teststrategi betyder, at alle voksne borgere i Danmark i denne uge vil have mulighed for at bestille tid til en coronatest.

Læs også

Nyt system på vej til danskerne

For at bestille en tid skal du gå ind på www.coronaprover.dk, og her kan du logge ind med dit Nem-ID og derefter bestille en tid til coronatest. Denne test vil blive foretaget i en af de hvide testtelte, der er stillet op rundt omkring i landet.

“Det er afgørende, at der ikke er skjulte smittelommer, som kan få smitten til at stige igen. Hver eneste smittekæde er en for mange og kan potentielt blive til flere”, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i pressemeddelelsen som fortsætter:

“Derfor handler den nationale teststrategi om markant øget testning bredt i befolkningen. Så har man blot den mindste mistanke om, at man har været udsat for smitte med COVID-19, så bør man lade sig teste,” lyder det fra ministeren.

Så mange danskere er smittet

I løbet af den seneste uge er det virkelig gået fremad med de danske coronatal. Færre personer bliver indlagt på hospitalerne, og endnu færre personer mister livet til virussen.

Antallet af smittede danskere falder også på daglig basis.

I dag den 18. maj lyder antallet af smittede danskere på 10.968, mens 9.227 personer har overstået deres infektion. Derudover så er der blevet testet 463.016 personer.

Læs også

Politiet holder særligt øje med disse danskere

 

 

Dagens Gossip