Brug denne teknik, hvis du får symptomer på coronavirus

Foto: Shutterstock.com

Harry Potter-forfatteren J.K. Rowling lovpriser en særlig teknik, hun har benyttet sig af i forbindelse med symptomer på coronavirus-smitte.

Det er fortsat kun en lille del af den danske befolkning, der er blevet smittet med coronavirus, men det forventes på sigt, at en stor del af befolkningen ender med at blive smittet.

Derfor er det godt at vide, hvad man skal gøre, hvis man pludselig begynder at udvise symptomer på coronavirus.

Læs også

Mette Frederiksen sender hudløs ærlig besked til danskerne

En video er gået viralt på nettet, hvor en læge netop viser, hvilken vejrtrækningsteknik, man skal benytte sig af, og årsagen til at den er gået viralt, er, at Harry Potter-forfatteren J.K. Rowling benyttede sig af den, da hun pludselig begyndte at udvise symptomer på virussen.

“Please se den her video fra Queens Hospital, der forklarer hvordan man kan lindre luftvejssymptomer,” skriver den kendte forfatter, der fortæller, at hun har haft alle symptomer på coronavirus de sidste to uger, og at den nævnte metode hjalp hende med at komme ovenpå igen.

Det er den britiske doktor Sarfaraz Munshi, der står bag videoen, og i denne demonstrere han en særlig vejrtrækningsteknik, som skulle hjælpe coronasmittede.

“Lige så snart du har en aktiv infektion, er det nødvendigt at sørge for at få en solid mængde luft ned i bunden af lungerne,” fortæller han i videoen og fortsætter:

“Jeg vil gerne have jer til at bruge den her teknik, hvis I får infektionen - lige fra begyndelsen. Hvis du vil lave øvelsen, inden du får infektionen, så er det også en god idé,” lyder det fra doktoren.

 

Sådan skal du gøre

For at følge teknikken fra videoen, skal du gøre følgende.

  1. Træk vejret dybt og hold vejret i cirka fem sekunder inden du puster ud.

  2. Sjette gang du trækker vejret dybt, skal du lave et stort host (i dit ærme)

  3. Gentag de to forrige en gang til.

  4. Læg dig på maven i sin seng eller på din sofa.

  5. Træk vejret normalt, dog lidt dybere end du plejer

Ovenstående teknik skulle ifølge doktoren hjælpe dig med at genvinde noget af din vejrtrækning, hvis du grundet coronavirus får vejrtrækningsbesvær.

Læs også

DMi: Fra 18 grader til slud og tøsne

 

Dagens Gossip