Christinas hud begyndte at klø voldsomt under graviditet: Pludselig opdagede hendes svigerinde den sjældne årsag

Det kløede overalt på Christinas hud, og hun var ved at blive skør. Men så fortalte hendes svigerinde om årsagen bag kløen. Foto: Shutterstock

Christina troede, at hendes hormoner spillede hende et puds. Men så fandt hendes svigerinde ud af den skræmmende sandhed.

Det kan hurtigt klø lidt.

Hvad enten det er i håret, på huden eller i ansigtet, så kan man hurtigt tage sig selv i at klø igen, så huden bliver rød og irritabel.

Det kan være ret uskyldigt at klø, men når den kløende hud tager over og forstyrrer midt om natten, så er det på tide at gå til lægen.

For 29-årige Christina DePino fra Michigan, USA, så var den kløende hud blevet slem, rigtig slem. Men selvom den kommende mor slog det hen som hormonerne, der kørte rundt i kroppen, så viste sandheden at være langt mere alvorlig, skriver The Sun.

Christina DePino var 35 uger henne, da hun hendes kløe blev for meget:

Læs også

Medarbejder kommer op at skændes med kunde på fastfood-restaurant: Så gør hun det klammeste ved maden

- Det begyndte at klø på mine arme og ben, og siden begyndte det også i mine håndflader og under mine fødder.  Jeg skrev ud på Facebook i et opslag, at jeg bare ville klø min egen hud af, da intet hjalp med kløen, siger Christina DePino til Global News.

Og det opslag på Facebook viste sig at være afgørende for den kommende mor. For da Christina DePinos svigerinde, der er sygeplejerske, så opslaget, så anbefalede hun den kommende mor at undersøge en lidelse, der på dansk hedder galdestase i graviditeten.

Lidelsen er forholdsvis sjælden og rammer cirka en procent af alle gravide, og lidelsen holder op, så snart graviditeten er slut. 

Christinas kløe viste sig, at have en langt mere alvorlig årsag. Foto: Christina DePino

Lægerne reagede hurtigt, da de opdagede den potentielt farlige lidelse. Foto: Christina DePino

Ved galdestase i graviditeten svulmer leveren op, fordi galdegangene bliver delvist afklemt, og dermed træner galden over i blodbanen og medfører højere koncentration af galdesyrer i blodet. Den forhøjede galdesyre i blodet er den direkte årsag til, at huden klør. Og selvom at sygdommen ikke er farlig for moderen, så kan lidelsen medfører for tidlig fødsel og i værste tilfælde fosterdød.

Da Christina DePino hørte om sygdommen, kontaktede hun straks sin læge. Her viste det  der satte moderen i fødsel kort tid efter, for at undgå komplikationerne. Derfor kunne moderen føde en sund og rask datter i marts sidste år, og derfor advarer Christina kommende mødre om at ignorere deres krops signaler.

Læs også

Mand hørte mystisk lyd fra kælderen i sit nye hus - synet dernede fik ham omgående til at slå alarm

- Så snart jeg holdte min smukke datter i armene, var alt hvad jeg kunne tænke var: ‘Tænk hvis? Tænk, hvis jeg ikke havde brokket mig på Facebook? Hvis ingen havde fortalt mig det her?’, siger Christina DePino til Global News.

Se selv Christina DePinos opslag på Facebook her: 

Frygt for udbrud af smitsom sygdom i Danmark: Nu kan alle få vaccine

 

Dagens Gossip