Coronavirus ude af kontrol: Flest smittede på én dag

Coronavirussen er ikke under kontrol. Foto: Shutterstock

I Danmark opfører vi os som om virussen er forsvundet, og selvom det måske virker som om, at faren er drevet over, så advarer WHO om, at antallet af smittede stiger med rekordfart.

I torsdags blev der på globalt plan registeret 150.000 nye tilfælde af coronavirus. Det var det højeste antal registrerede tilfælde af coronavirus på en enkelt dag siden virusudbruddet startede. Fredag steg dette tal til 180.000.

WHO advarede i fredags om, at virussen spreder sig rekordhurtigt. Advarslen går ud til samtlige lande, om at vi skal passe på med at handle ud fra, at vi er udelukkende ønsker at kickstarte de haltende økonomier igen.

Læs også

Direktør: Mette Frederiksen begik en kæmpe fejl

WHOs generaldirektør, Tedros Adhanom Ghebreyesus, sagde i fredags på en virtuel pressekonference, at pandemien er i en "ny og farlig fase." På trods af, at mange lande er i gang med at åbne op, så spreder coronavirussen sig hurtigere end nogensinde. Den er stadig farlig, og potentielt dødbringende.

Generaldirektøren fremlagde tal under pressekonferencen, der taler et tydeligt sprog. Pandemien accelererer. Med mere end 150.000 nye tilfælde i torsdag, så er virussen slet ikke færdig med at sprede sig over hele verdenen. De fleste af de nye registerede tilfælde er sket i Sydamerika, Sydasien og Mellemøsten. Fredag er der rapporteret mere end 180.000 nye tilfælde af coronavirus, hvilket fortæller en historie om, at virussen er ude af kontrol flere steder i verdenen.

Generaldirektøren opfordrede derfor alle lande til at udvise ekstrem årvågenhed og tage situationen alvorligt, selvom mange nu er i gang med at åbne grænser og ophæve karantæneregler.

Indtil videre har næsten ni millioner været smittet med coronavirus, mens 463.000 er afgået ved døden.

Det er særligt lande som Brasilien, Rusland og lande i mellemøsten, der oplever store stigninger i smittede.

Læs også

Dette lægemiddel mod corona virker

 

 

Dagens Gossip