Danske svømmehaller må lukke bassiner: Flyder med afføring og opkast

Mange svømmehaller har måtte lukke bassiner efter fund af afføring og opsat i vandet. Foto: Scanpix

Mange svømmehaller i København har oplevet at måtte lukke bassiner efter fund af afføring eller opkast.

Det er ikke altid lige nemt at holde på kropsvæskerne, og slet ikke hvis man som barn leger under vandet.

Det kender de alt til i de københavnske svømmehaller.

Her har 16 ud af 17 svømmehaller i mindst ét tilfælde har  oplevet at måtte lukke bassiner efter fund af afføring eller opkast, viser en rundringning foretaget af P4 København.

I Valby Vandkulturhus måtte man lukke bassiner hele 28 gange i løbet af 2017, og hvis der først findes afføring eller opkast i vandet skal bassinet tømmes og rengøres, hvilket kan tage op mod 32 timer, hvilket er til stor gene for svømmehallens og dens brugere:

Læs også

Forbryder tager 'røven' på betjente: Får et chok, da de kigger på toiletpapiret

- Det er jo irriterende, fordi vi må skuffe vores kunder, som dukker op til en lukket dør. Og klubberne kan ikke gennemføre den træning, som de har planlagt, siger Carsten Larsen, der er formand for svømmehallernes brancheforening til DR P4 København.

Det er særligt i de små vandbassiner, at de mindste ikke kan holde på afføringen.

I svømmeklubben KVIK i Kastrup, har man oplevet, at babybassinet skulle lukkes ned mellem otte og ti gange gange inden for de sidste tre måneder.    

Læs også

Moren Laura tog et hurtigt bad: Var ved at brække sig, da hun vendte tilbage og så hvad ungerne havde gjort

Og selvom det er frygteligt irriterende for de forældre, der ikke kan komme til babysvømning, så er det et uheld, der kan ske for den bedste, lyder det fra Marie Kristine von Eiben, der selv går med sin datter til babysvømning:

- Man bliver da frustreret, sur og ærgerlig. Men det kunne jo ligeså godt være sket for en selv, siger hun til DR P4 København.

Mands numsehul faldt ud af kroppen, da han havde siddet for længe på toilettet med sin mobil

Nyttig viden om afføring

Hård mave? Defor må du aldrig ignorere forstoppelse - Det er ikke en god ide at ignorere dårlig mave. Din afføring kan nemlig fortælle dig, mere end du tror.

Danske forskere skal bruge masser af afføring: Få 200 kroner for hver lort - Forskere fra privathospitalet Aleris-Hamlet søger hjælp til et helt særligt projekt, hvor de skal bruge masser af afføring. Deltagere kan tjene 200 kroner pr. donation.

Derfor flyder nogle lorte ovenpå - og 9 andre facts om pøllen - Det er rimelig naturligt, og du gør det ret ofte. Alligevel er det forbundet med en del skam. At pølle altså. Men nu tager vi bladet fra munden og giver dig 10 facts om din afføring.

Skæg indeholder flere lortebakterier end toiletter, viser ny laboratorietest - En mikrobiolog testede mængden af bakterier i mænds skæg. Resultatet er temmelig ulækkert.

Besøg vores rodeboks for flere skøre historier.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip