Deler ulækkert billede: Øjenlæge advarer mod at falde i søvn med kontaktlinser

En øjenklinik i USA er ude med en kraftig advarsel mod at gå i seng med kontaktlinser siddende i. De har netop behandlet den fjerde person, der kunne gå hen og blive blind af en farlig bakterie.

Hvis synet begynder at svigte hos mennesker i dag, så vælger en stor del at købe kontaktlinser i stedet for briller. På den måde behøver man ikke ændre noget væsentligt ved ens udseende, og så er de ikke til gene, hvis man lægger sig ned, dyrker sport eller skal noget helt tredje.

Der kan dog være visse problemer med kontaktlinser, eksempelvis bør de tages ud, inden man lægger sig til at sove. Det er der dog mange der glemmer, eller ikke lige orker, hvis de først har lagt sig, og det kan faktisk være farligt.

Læs også

Politiet advarer mod smart finte: Sådan vil de stjæle dine penge

Læger fra øjenklinikken Vita Eye Clinic i USA har for nyligt delt en advarsel på de sociale medier, hvor de har vist en patients øje, efter at vedkommende havde sovet med sine kontaktlinser.

“Billederne herunder viser en sag fra vores akutafdeling. Det er et sår inficeret med pseudomonas-bakterier, som er et direkte resultat af et sove med kontaktlinserne i,” skriver øjenklinikken på deres Facebook, hvor de også fortæller, at det kan være til permanent blindhed.

Bakterien spiser hornhinden

I opslaget fra Vita Eye Clinic fortsætter de med at fortælle, at den såkaldte Pseudumonas-bakterie er meget farlig, da den på ganske få dage vil spise ens hornhinde.

Derfor er det meget vigtigt, at man bliver behandlet med det samme, hvis man ser de mindste ændringer i ens øjne, efter at man har sovet med sine kontaktlinser i. Øjenklinikken opfordre derfor til, at man altid tager sine kontaktlinser ud, da de få sekunder man nu spare, slet ikke er risikoen værd.

“For at gøre det helt klart, så anbefaler jeg aldrig nogen, at sove med kontaktlinser, uanset hvilken model det er. Fordelen ved det, er langt mindre end den risiko, der er forbundet med det. Det tager få sekunder at fjerne en kontaktlinse, men du kan blive skadet for resten af livet, hvis du vælger at lade dem sidde i. Folk er nødt til at se disse billeder, så de kan huske sig selv, familie eller venner på, at man ikke skal sove med linser,” skriver de i deres opslag.

Det er ganske få, der bliver ramt af pseudomonas-bakterien i øjet, men hos klinikken i USA har de behandlet fire personer for det. Selvom sandsynligheden er lille, så er det nok en god ide at tænke lidt ekstra over, om de få sekunder man spare, nu alligevel er det værd.

Læs også

Årets klaphat: Filmede politiet mens han kørte forbi - Blev stoppet med masse af narko på sig

 

 

Dagens Gossip