Susen for ørene: Denne enkle metode fjerner din tinnitus på ét minut

16/05/2017 12:00

Emil Ryttergaard

Sundhed
Tinnitus er frygteligt. Foto: Shutterstock
Tinnitus er frygteligt. Foto: Shutterstock
Det er voldsomt ubehageligt at have ringen eller susen for ørerne, men der findes en simpelt fif, der kan fjerne den generende ringetone på kun et minut.

Mest læste i dag

Det ringer inde i ørerne, og lyden minder om den monotone klartone man hører, når man løfter et gammeldags telefonrør med fastnetforbindelse.

Tinnitus en susen for ørene

Tinnitus eller øresusen, som lidelsen også kaldes, er mildet talt frygtelig ubehagelig. 

For de fleste mennesker er det heldigvis kun noget, der opstår fra tid til anden, som heldigvis går væk igen af sig selv.

Men for andre er lidelsen en daglig og kronisk påmindelse om en alvorlig høreskade, der både forstyrrer hverdagen og tærer på koncentrationsevnen.

Tinnitus som kliklyde og puslen i øret

I meget sjældne tilfælde af lidelsen kan folk høre kliklyde og puslen inde i øret. I de tilfælde er det kun lægen, der kan afhjælpe generne. Du kan læse mere om forskellen mellem de forskellige former for tinnitus her.

Sådan fjerner du tinnitus med simpelt trick

Men for 35-40 procent af alle mennesker, der oplever tinnitus som en kortvarig ringen for ørerne, så findes der et ganske simpelt trick, der kan fjerne mislyden, som er blevet delt vidt og bredt på det sociale medie Reddit.

Man skal sætte sig foran et skrivebord og placere håndfalderne mod bordpladen. 

Dernæst skal man hæve håndfladerne op, men lade fingerspidserne klæbe til bordpladen. Derefter skal man lægge pegefingeren over langefingeren og lade håndflade falde naturligt ned på bordpladen igen, så fingrene nærmest knipser. 

Efter et par gange med den øvelse, skal man lægge hænderne over ørerne, og på samme vis lave knipsebevægelsen med fingrene og lave øvelsen 50 gange. 

Se selv denne video fra Facebook, hvor folk, der i årevis har lidt af tinnitus, forsøger at lave øvelsen, og hvordan den hjælper dem af med deres ringen i ørene.