Dette gør energidrik ved din krop på kun to timer

Det er bestemt ikke risikofrit at drikke energidrik. Det slår forskere fast efter et nyt foruroligende studie.

Energidrik er populært, når energiniveauet skal peppes op eller ekstra koncentration er påkrævet i trætte situationer.

Men det er ikke sundt at indtage de udbredte energidrikke. Tværtimod.

Det fastslår forskere fra US Air Force Medical Centre i Travis, der har kigget på, hvordan indtagelse af energidrik påvirker os rent fysisk. 

Og det er ikke småting, som energidrik gør ved kroppen.

Drikker man for eksempel fire dåser energidrik, så er det nok til, at man oplever uhyggelige og abnormale forandringer i ens blodtryk og hjerterytme indenfor kun to timer. Forandringer som i værste fald kan være livstruende.

Det er kombinationen af koffein og sukker, der gør de populære drikke så effektive, men samtidig også så farlige.

Læs også

Læger advarer: Dette ene tegn på en hjerneblødning kan være livsfarligt at ignorere

Energidrikkes effekt på en række forsøgspersoners hjerte var nemlig betydeligt større i forhold til, hvis de havde indtaget samme mængde koffein, men uden sukker eller tilsatte sødemidler.

I studiet har forskerne undersøgt flere forskellige mærker og typer energidrik, som gennemsnitligt indeholder 108 gram sukker - cirka 27 teskefulde – samt 320 milligram koffein. Det svarer til den daglige anbefaling alene i en drik.

I spidsen for forskerholder står lægen Emily Fletcher, der forklarer, at man iværksatte studiet som resultat af det store indtag af energidrik, som man oplevede på militærbasen  Travis.

- Vi besluttede at undersøge energidrikkes potentielle helbreds-risici, da tidligere undersøgelser har vist, at 75 procent af basens militærpersonale drikker engeridrik, forklarer Emily Fletcher.

Derfor foretog man undersøgelsen, som siden er blevet publiceret i The Journal of the American Heart Association, og som kæder indtag af energidrik sammen med alvorlige helbredsmæssige problemer.

Læs også: Eksperter slår fast: Derfor må du ikke droppe brødet.

 

Dagens Gossip