Din mobiltelefon kan være farligere end du tror, når du tager den med på toilettet

04/05/2023 14:10

Henrik R

Sundhed
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det kan faktisk være farligere end du tror, at benytte din mobiltelefon på toilettet.

Mest læste i dag

Mange af os har vores mobiltelefoner med os overalt - i sengen og måske endda på badeværelset.

Men dette kan medføre en række skjulte sundhedsrisici, som ikke mange er klar over

Ifølge en YouGov-undersøgelse der er foretaget i England, bruger 57% af de adspurgte deres telefon, når de tisser eller laver stort på toilettet.

Det er derfor måske ikke overraskende, at nogle undersøgelser har fundet ud af, at vores mobiltelefoner er mere beskidte end toiletbrætter.

Dertil rører vi vores telefoner, mens vi spiser, lader børn lege med dem og vi lægger dem på alle mulige beskidte overflader.

Alt dette kan overføre mikrober til din telefon, sammen med madrester, som mikroberne kan spise.

FARLIGE BAKTERIER

Dr. Primrose Freestone, mikrobiolog fra University of Leicester, forklarer i en artikel i The Conversation, hvilke bakterier der sandsynligvis er på din telefon lige nu.

Disse bakterier inkluderer E. coli, staphylococcus, actinobacteria, citrobacter, enterococcus, klebsiella, pseudomonas og streptokokker-A.

Forskning har vist, at mange af de patogener, der findes på telefoner, ofte er resistente over for antibiotika, hvilket betyder, at de ikke kan behandles med konventionelle lægemidler.

"Dette er bekymrende, da disse bakterier kan forårsage hud-, tarm- og luftvejsinfektioner, der kan være livstruende," forklarer Dr. Primrose.

RENGØR DIN TELEFON

Med tanke på, at langt de fleste af ovenstående bakterier kommer fra toiletbesøg, så er det nok gnaske logisk, at du bør rengøre din telefon, især efter toiletbesøg

Dr. Primrose foreslår, at du bruger alkoholbaserede klude eller sprays med mindst 70% alkohol.

"De skal indeholde mindst 70 procent alkohol for at desinficere en telefon, og det bør gøres hver dag, hvis det er muligt," siger hun.

Det er også værd at vænne sig til at lægge telefonen væk, når den ikke er i brug, og derefter desinficere eller vaske dine hænder.