Disse 8 fantastiske ting sker, hvis du drikker vand fra morgenstunden

Foto: Shutterstock.com

Vi ved alle sammen, at vi skal drikke vand. Men vidste du også, at det faktisk er sundt at starte morgenen med rigeligt vand. På den måde startes kroppen op på en sund og naturlig måde. Det vil få kroppen til at reagere endog meget positivt på den kommende dag.

Din krop består af 70% vand, og det er nødvendigt at sørge for, at kroppens naturlig væskebalance hele tiden er synkroniseret. Når kroppens væskebehov er i ubalance skabes der en række kortsigtede bivirkninger, mens en langvarig væskemangel kan have alvorlige konsekvenser. Det kan f.eks. føre til migræne, colitis, dyspepsi, hypertension, fedme, hæmorroider, brystkræft, nyresten, bihulebetændelse og kræft i livmoderen. 

Du skal derfor sørge for at skabe en god væskebalance i kroppen fra det øjeblik du står op, og sørge for at kroppen er hydreret hele dagen. Det har flere positive effekter på din krop, når du står op og drikker vand på tom mave. 

1. Renser kroppen for giftstoffer

Når du drikker vand skaber det en naturlig bevægelse i tarmen. Mens du sov, har kroppen forsøgt at reparere sig selv og har derfor udskilt en mængde giftstoffer, som kroppen skal ud med. Ved at skylle kroppen igennem med vand, hjælper du kroppen til at komme af med disse giftstoffer. Din krop efterlades således frisk og sund, og vandet hjælper med at producere nye muskelceller og blodlegemer. 

2. Forbedrer dit stofskifte

Når du drikker vand om morgenen, kan det øge dit stofskifte med omkring 25%. Derfor er det vigtigt for personer, der er på diæt eller forsøger at tabe sig. Ved at øge din metabolisme, får du et bedre fordøjelsessystem og du vil således have lettere ved at følge din diæt, idet din fordøjelse er blevet bedre. Ved at drikke vand lige efter du er stået op, renser du din tyktarm og gør det nemmere at absorbere næringsstoffer.

3. Øger dit vægttab på en sund måde

Når du drikker vand om morgenen på tom mave, frigiver du alle dine giftstoffer og forbedrer dit fordøjelsessystem. Du kommer til at føle mindre sult og din trang til sukker eller andre særlige fødevarer bliver væsentligt reduceret. På den måde kan du forhindre overspisning, og du kan finde et naturligt vægtleje.

4. Lindrer halsbrand og fordøjelsesbesvær

Halsbrand og fordøjelsesbesvær kan ofte skyldes en hæj surhed i din mavesæk. Når mavesyren skyller tilbage i spiserøret opleves det som en brændende fornemmelse, som kaldes halsbrand. Denne tilstand vil kunne reduceres ved at drikke vand fra morgenstunden. Du sørger for at mavesyren skylles ud og fortyndes, hvilket løser de fleste problemer med sur mave.

5. Giver en sundere hud

Hvis du er dehydreret, vil du se rynker og porer i huden. Der er lavet undersøgelser, der viser, at man ved at drikke en halv liter vand på tom mave øger blodtilstrømningen i huden, hvilket får huden til at se mere ung og glansfyldt ud. Ligeledes vil din hud se bedre ud, hvis du sørger for at få skyllet giftstofferne ud gennem hele dagen ved at drikke masser af vand.

6. Giver glat skinnende hår

Hvis du ikke får nok vand, så kan det have indflydelse på din hårvækst. Vand nærer dit hår indefra og ud og det udgør en fjerdedel af vægten af et hår. Hvis du ikke får nok vand, kan det betyde tørt og tyndt hår. Derfor kan du forbedre din hårkvalitet ved at indtage vand fra morgenstunden. 

7. Forebygger nyresten og infektioner

Nyresten er noget af det mest smertefulde, man kan opleve. Næsten hver tiende mand oplever at få nyresten, men det kan faktisk undgås, hvis man drikker masser af vand umiddelbart efter, man er stået op. Det er syre, der er skyld i nyresten og den syre fortyndes ved at drikke vand om morgenen. På samme måde beskyttes du i vid udstrækning mod f.eks. blærebetændelse, hvis du drikker rigeligt med vand.

8. Styrker immunforsvaret

Du får skyllet dit lymfesystem ud og afbalanceret det. Det skaber et øget immunforsvar, som vil hjælpe dig med at beskytte dig mod mange forskellige sygdomme.

At drikke vand lige efter man vågner er måske den billigste og nemmeste måde at øge ens sundhed på, så start du allerede i morgen.

Læs også

Skærer du den rådne del af et æble væk og spiser resten? Det er potentielt livsfarligt

 

 

Dagens Gossip