Ekspert forklarer: Det betyder det, hvis du vågner op med 'stiv pibe'

Foto: Shutterstock

En sexekspert har afsløret hvorfor, mænd ofte vågner op med 'stiv pibe', og det er faktisk godt nyt til dem, som ofte oplever det.

Kate Moyle er sex- og parforholdsekspert og arbejder for sexlegetøjsfirmaet LELO, og for nyligt forklarede hun baggrunden for en række myter og misforståelser omkring sex, og blandt andet mandens underlivs tilstand om morgenen blev ét af samtaleemnerne. 

Til The Sun udtalte hun nemlig, at en 'stiv pibe' om morgenen ikke nødvendigvis er tegn på, at en mand er opstemt eller har haft en erotisk drøm. Det er faktisk meget normalt for mænd at have 'jern' på om morgenen, og så er det endda et tegn på et sundt helbred.

Læs også

Jakob Ellemann: Den 5. februar skal det afskaffes

"Natlig penis-tumescens (NPT) betyder ikke, at en mand er tændt, når han vågner eller lige har haft en erotisk drøm (selvom det er forklaringen i nogle tilfælde)," udtalte hun således og fortsatte: "Det er faktisk et tegn på sund cirkulation og nervesystemsaktivitet."

Ifølge Kate er det faktisk ikke unormalt for sunde og raske mænd at 'opleve' mellem tre og fem erektioner i løbet af en nat, og det opleves ofte som en sidste erektion om morgenen, når manden vågner. 

Hun opfordrer derfor også til, at mænd holder øje med deres nedre region om morgenen, da en pludselig udeblivelse af 'morgen-jern' kan være tegn på, at der er noget galt. 

"Hvis disse morgen erektioner pludselig stopper, kan det være tegn på en underlæggende helbredstilstand, og det er værd at diskutere med sin læge," udtalte sexeksperten således og opfordrede altså til, at man kontakter sin læge, hvis man pludselig ikke oplever erektion om morgenen længere. 

Udover årsagen til 'morgen-jern' så aflivede sexeksperten også en myte i forhold til kønssygdomme, da mange tror, at man ikke er i tvivl hvis man har en kønssygdom, da det giver symptomer. 

Ifølge Kate er det dog ikke sikkert, og man kan derfor godt være bærer af en kønssygdom uden at vide det. "Alle som har ubeskyttet sex - ikke bare samleje, men også andre former for sex som oralsex - kan få en kønssygdom," udtalte hun således og fortsatte:

"Nogle kønssygdomme er symptomfrie, og det er derfor en god ide at blive testet regelmæssigt, hvilket nemt kan blive gjort ved at besøge en sundhedsklinik eller ved at bruge et hjemmetestsæt."

Det er altså en god ide at holde øje med sine ædlere dele om morgenen, hvis man er mand (kvinder kan holde øje med deres eventuelle partners ædlere dele), og for både mænd og kvinder er det en god ide at blive tjekket for kønssygdomme regelmæssigt, hvis man har ubeskyttet sex med forskellige mennesker. 

Opfordringen til regelmæssig test er måske endda endnu vigtigere i flere jyske byer, som for eksempel Kolding, Vejle og Esbjerg, da disse toppede Sundhedsstyrelsens nyligt udgivede liste over hvilke byer, der havde flest klamydiatilfælde blandt unge i 2020.

Læs også

Coronaisolation skaber mangel på lærere: Militæret skal i spil som vikarer i folkeskolen

 

 

 

Dagens Gossip