Eksperter advarer mod kokosolie: Det er 'ren gift’

Flere eksperter fraråder at indtage kokosolie. ’Én af de værste ting, man kan spise’ lyder kritikken.

Kokus er over en årrække blevet utrolig populært.

Ikke blot som sæbe, bodylotion eller som hårkur, men også i vores madlavning.

Flere og flere benytter nemlig kokosolie, når der skal laves mad. Det skyldes blandt andet, at kokosolie er én de mest varmestabile planteolier og dermed er den velegnet til både stegning og bagning ved høje temperaturer.

Læs også

27-årig nordjyde havde sex med sin svigermor - og filmede det: Sendte videoen til ekskæresten som hævn

Nu advarer en epidemiologi-professor imidlertid mod brugen af kokosolie og kalder det blandt andet for ‘ren gift’. Det skriver britiske The Guardian.

Det er professor Karin Michels fra Harvard Universitet, der fraråder folk at indtage kokosolie, da det, ifølge hende, er ’én af de værste ting, man kan spise” og ‘ren gift for ens helbred.'

Karin Michels er kommet med de markante udtalelser under et seminar med titlen 'Kokosolie og andre ernæringsmæssige fejlslutninger' ('Coconut oil and other nutritional errors', red.).

Læs også

Ryger du e-cigaretter? Så er der dårligt nyt

Her begrunder hun sin advarsel med den høje andel af mættet fedt, der findes i kokosolie.

Olien fra den populære kokosnød (der egentlig er en frugt, red.) indeholder nemlig mere end 80 gram mættet fedt per 100 gram olie. Til sammenligning indeholder smør omkring 50 gram mættet fedt per 100 gram.

Også Victoria Taylor, der er seniordiætist i den britiske hjerteforening, er enig i Michels' advarsel og forklarer at:

Læs også

Forskere advarer: Din mobil kan gøre dig blind

- Vi ved, at hvis ens kost indeholder meget mættet fedt, er der større risiko for forhøjet kolesterol, og at højt kolesterol er en risikofaktor i forbindelse med hjertesygdomme og slagtilfælde, siger hun og uddyber:

- Der er blevet spekuleret i, at noget af det mættede fedt i kokosolie er bedre for os end andre former for mættet fedt, men indtil videre findes der ikke kvalificeret forskning, der bakker klart op om dette.

Ifølge en rapport fra den amerikanske hjerteforening så opfatter to tredjedele af den amerikanske befolkning kokosolie som sundt. Til gengæld er det kun 37 procent af de adspurgte ernæringseksperter, der deler samme opfattelse.

Læs også

Taxichauffør måtte holde ind til siden, da kunde skulle tisse: Det skulle vise sig at gå gruelig galt

Af samme grund understreger Victoria Taylor, at andre vegetabilske olier som olivenolie og solsikkeolie er sundere alternativer til kokosolie.

- Hvis du godt kan lide smagen af kokosolie, så brug det ind i mellem og med måde - ligesom med smør. Men det er bedre at bruge umættede fedttyper, lyder rådet.

Alene på de sidste fire år er salget af kokosolie steget fra 1 til 16 millioner pund i Storbritannien.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip