Eksperter afslører: Sådan sover du bedst, når du har menstruation

Der er en sovestilling, som gør underværker, når det er den tid på måneden.

Det er ikke kun om dagen, at menstruationsramte kvinder døjer med mavekramper, ondt i ryggen, generelt ubehag og gennemblødninger. Natten kan også være en hård omgang at komme igennem.

Men udover at tage smertestillende er der faktisk, noget du kan gøre for at få en god nattesøvn, når det er den tid på måneden. Det skriver det amerikanske magasin Glamour.

Læs også

Har du pludselig fået små huller i tøjet? Så skal du straks reagere

Du skal nemlig sove i fosterstilling - ta' knæene op til brystet og slå armene om benene. Forskning viser, at fosterstillingen lindrer smerter og som en ekstra bonus skulle denne stilling også hjælpe med at forhindre, at man bløder igennem i løbet af natten.

- At sove i fosterstillingen tager presset væk fra mavemusklerne, forklarer gynækologen Lisa Lindley til Glamour og påpeger, at det handler om at finde en sovestilling, som man synes er behagelig.

Også lægen Jennifer Wider oplever i sit daglige arbjede, at mange kvinder sværger til fosterstillingen under menstruation.

- Mange kvinder rapporterer, at denne stilling kan hjælpe med at lindre kramper, siger Jennifer Wider til Glamour.

Læs også

Ulempen ved fosterstillingen er dog, at hvis man ligger sammenkrøbet i for mange timer ad gangen, kan man få ondt i nakken eller ryggen.

Ifølge Jeniffer Wider er der en bestemt måde, menstruerende kvinde skal lade være at sove på. Hun fraråder, at man ligger på maven, da det kan klemme ens livmoder og gøre, at man bløder endnu mere. 

 

 

Dagens Gossip