‘Er du fuld?’ Charlotte blev forarget, da hun skulle hente barn i skole - så fandt lægerne den alvorlige lidelse

Foto: Charlotte Debieux

Den 25-årige mor blev anklaget for at have drukket, da hun skulle hente sit barn i skolen. Men i virkeligheden led den unge mor af en frygtelig sygdom.

Det er et spørgsmål, som ingen forældre har lyst til at blive mødt med, hvis de henter deres barn i skole eller børnehave.

Men det var ikke desto mindre det spørgsmål, som 25-årige Charlotte Debieux fra den engelske by Southhampton blev konfronteret med, da hun skulle hente sin treårige datter fra skolen i august sidste år, skriver Daily Mail.

Moderen havde virket og slev følt sig usikker på benene, men havde altså ikke rørt en dråbe alkohol. Der gik en måned efter den pinlige oplevelse, hvorefter at lægerne kunne give moderen en endnu mere ubehagelig besked.

Charlotte Debieux led nemlig af den sjældne sygdom Guillain-Barré syndrom, hvor kroppens egne celler begynder at angribe nerverne.

Charlotte blev forarget, da en lærer spurgte om hun havde drukket. Men det fik den unge mor til at gå til lægen. Foto: Charlotte Debieux

I Danmark rammes mellem 50 og 100 personer af den specielle sygdom. For Charlotte Debieux begyndte hendes ben at give efter, og siden begyndte musklerne i hendes ansigt at hænge 

Læs også

Jysk mand stod ved kassen i Netto, da han spottede ældre kvinde: Slog alarm, da hun gik ud mod p-plads

- Jeg ville bare kunne løfte min datter op og svinge hende rundt i det gode sommervejr. Men hvis jeg gjorde det nu, så skulle jeg sove to timer bagefter, siger moderen til avisen om sin sygdom. Derfor blev klasselærerens spørgsmål om hendes drikkeri afgørende, for det fik Charlotte Debieux til at opsøge lægen.

Den 25-årige mor kunne ikke længere mærke berøring i hverken sine kønsdele, fingerspidser eller fødder og begyndte at opleve uforklarlige og voldsomt ubehagelige smerter. En måned efter gik det ikke længere, og den 25.årige mor blev indlagt på hospitalet, hvor lægerne havde en mistanke om sklerose.

Det vitste sig, at Charlotte Debieux led af Guillain-Barré syndrom, der er en sjælden sygdom. Foto: Charlotte Debieux

Men en skanning viste i stedet den sjældne nervesygdom, der er forholdsvis let at behandle medicinsk, hvorefter moderen fik op mod 40 forskellige piller om dagen. Som regel helbredes de fleste patienter, der rammes af sygdommen efter et år, hvor at langt de fleste kommer sig uden varige mén. Men nogle patienter oplever også varige lammelser og svækket muskelstyrke.

Læs også

19-årige Charlotte kunne ikke læse en sms: Da hun gik til optikeren, fandt hun den skræmmende årsag

I Charlotte Debieux’s tilfælde opgav hendes egen mor sit job for at passe Charlotte og hendes datter, og efter et par måneder kunne Charlotte Debieux udskrives fra hospitalet og flytte tættere på sin mor. Hun oplever nemlig stadigvæk mén efter sygdommen, som lægerne mener skyldes en infektion eller forgiftning via kosten.

- Jeg kan godt mærke en masse igen, men nogle dage kan jeg slet ikke gå, ligesom at jeg også mister følelsen i mine ben og fødder. Jeg er slet ikke stærk nok i visse muskler, og jeg kan heller ikke bade ind. Den her sygdom ændrer virkelig ens liv, og det er ikke til det bedre.  

 

7 bizarre ting, der sker med kroppen, hvis du tager 5 kilo på

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip