Få kiloene til at rasle af med 5 små tilføjelser til dit liv

Det kræver ikke de store ændringer at få kickstartet et vægttab. Herunder kan du se 5 tips til, hvad du kan tilføje til dit liv, for at kiloene begynder at rasle af kroppen.

Det første skridt på vejen til et sundt vægttab, er den rette motivation. Det er nemlig let at sige, at man gerne vil tabe sig, men hvis motivationen til det ikke er med, så kan det være noget af det sværeste at få gjort.

Du har dog ikke brug for et stramt træningsprogram eller en diætist, hvis du gerne vil smide nogle kilo, faktisk er det få ting, som du skal tilføje til dit liv, hvis du gerne vil se fedtet begynde at forsvinde fra din krop, samt bukserne der sidder bedre på din krop.

Herunder er der fem forholdsvis simple ting, som du bør tilføje til din hverdag, så du kan få større succes med at tabe dig.

1. Få en fast rutine

Man skal ikke undervurdere vigtigheden af en fast rutine og struktur, når det gælder et vægttab. Det fortæller Katie Rickel, der har en PhD i klinisk psykologi.

”Vores kroppe er komplekse maskiner, der bliver påvirket af hormoner, miljø og de adfærdsmæssige rytmer, der eksisterer i løbet af dagen. Det betyder, at du kan træne din krop til, at den kun vil have mad på specifikke tidspunkter i løbet af dagen,” fortæller Katie Rickel, der også er direktør for Structure House til fitnessappen MyFitnessPal.

En hjælp til at holde fast i en daglig rutine, kunne være at downloade en fitness-app, hvor du hele tiden kan tracke og holde styr på din mad.

2. Lad være med at bandlyse mad

Man har hørt om det så mange gange før. Nu skal man til at tabe sig, og derfor bandlyser man alle de fødevarer, hvor der enten er sukker i, eller det som man virkelig nyder at spise.

Det er naturligvis sundt i den forstand, at din krop får et sundere alternativ, men hvis du fuldstændig udelukker visse typer af mad, så er der også større sandsynlighed for, at du falder i igen.

Undersøgelser viser, at når du spiser mad du elsker, så frigør det stoffet dopamin, som gør dig glad. Den samme følelse får du ikke af blandt andet hummus, grøntsager eller en proteinbar, medmindre du virkelig bare elsker de ting.

Hvis du lader være med at bandlyse visse madvarer, men nøjes med at spise dem af og til, også selvom de ikke passer ind i din diet, så er der større sandsynlighed for, at du gennemfører et godt vægttab.

3. Skriv tre ting ned, som du godt kunne lide ved dagen

Med sociale medier som Instagram, er det let at blive forgabt i det liv, som andre har. Du ser konstant veltrænede mennesker, folk der er på ferie, og hele tiden får nye oplevelser, og det kan få dig til at blive depressiv over dit eget liv eller din egen krop. Det er bestemt ikke sundt.

”Vores høje tempo i en øjeblikkelig tilfredsstillelseskultur opfordrer os til at søge mere, i stedet for at værdsætte det, som vi har i øjeblikket,” lyder det fra Katie Rickel til samme medie.

Hun anbefaler derfor, at man hver aften skriver tre ting ned, som man har været taknemmelig for i løbet af dagen. Det kan være noget så simpelt som en gåtur.

Hun fortæller, at selvom denne øvelse virker simpel og lille, så kan det være med til at øge dit selvværd, formindske utilfredsheden omkring din krop, og så kan det hjælpe med at fjerne usunde spisevaner.

4. Styrketræning er rigtig godt

Cardio er rigtig sundt, især for dit hjerte, men hvis du går med planer om at tabe dig, så er det vigtigt, at du får kigget på noget styrketræning. I forbindelse med et vægttab, vil det nemlig ikke kun være fedt, som du taber, men også muskelmasse.

Det kan du forhindre ved at begynde at styrketræne, og det vil samtidig også kunne gøre, så du ikke ender med at sabotere dit vægttab.

”Hvis du løfter korrekt, vil du altid blive stærkere, og det gør det mindre sandsynligt, at du ønsker at sabotere dit vægttab,” fortæller Dr. Charlie Seltzer, der er læge med speciale i vægttab ifølge samme medie.

Især kvinder er dog bange for at styrke træne, da de frygter, at det kan få dem til at fremstå alt for muskuløse. For at tage på i muskler og blive forholdsvis stor, så kræver det dog, at man får flere kalorier om dagen end sit ligevægtsindtag, og det sker altså ikke, hvis du er i færd med at tabe dig.

Du vil højst få stærkere muskler, og se en anelse mere markeret ud.

5. Få dig en hobby

Hvis folk ikke har noget at give sig til, så har de svære ved at holde et vægttab. Det fortæller Dr. Seltzer, og det må man sige, at han har ret i. Det er nemlig, når man keder sig, eller hvis man bare ligger og ser Netflix en hel dag, at det er let at finde noget chokolade eller en pose chips.

Finder du en hobby, som du godt kan lide, så vil du typisk være beskæftiget, og så tænker du ikke på at spise snacks. Endnu bedre ville det være, hvis din hobby er en fysisk aktiv en af slagsen. Så er du en lille vandhund, der godt kan lide at svømme, så bør du måske sætte dig for at tage i svømmehallen et par gange om ugen.

Hvis du har mulighed for at implementere overstående fem råd, så er der langt større sandsynlighed for, at du vil gå igennem et sundt og solidt vægttab i løbet af den kommende tid.

Husk på, at ting tager tid. Så vær tålmodig og se resultaterne komme langsomt snigende.

Læs også

Mor tabte 56 kilo blot ved hjælp af en lille ændring om ugen

 

Dagens Gossip