Fødevarestyrelsen advarer mod kamillete: Kan give leverskader

Foto: Shutterstock.com

Fødevarestyrelsen har i dag delt er opslag på Facebook, hvor de advarer mod, at man giver små børn kamillete i deres sutteflaske.

Der er kommet masser af aktivitet på Fødevarestyrelsens seneste opslag på Facebook, hvor de advarer mod, at børn ikke må drikke kamillete - og rent faktisk bør holde sig væk fra te.

Det skyldes, at kamillete indeholder naturlige plantegiftstoffer, og det kan i værste fald møre med til, at børn får leverskader.

Læs også

Eksperter rystet i ny sæson af Luksusfælden: ‘Jeg har aldrig oplevet noget lignende’

“Kamillete kan indeholde naturlige plantegiftstoffer, som kommer fra ukrudtet i de marker, hvor kamilleteen høstes. Stofferne hedder Pyrrolizidin-alkaloider og kan særligt påvirke leveren. Andre typer te kan også indeholde koffein, som børn ikke har godt af – og så kan te hæmme små børns optag af jern,” fortæller Fødevarestyrelsen i deres opslag.

Fødevarestyrelsen opfordrer derfor til, at børn under tre år ikke får kamillete. Det er ofte, at små børn under tre år får kamillete i deres sutteflasker, men det bør altså høre op.

En anden grund til, at børn bør undgå kamillete samt andre te-arter, er, at de kan indeholde koffein, hvilket ikke er godt for små børn.

På opslaget er det dog langt fra alle, der er enige i, at det er en dum ide. Flere argumentere mod, at de har fået og givet deres børn kamille-te i sutteflaskerne i mange år, og de har altså ikke taget skade.

Her på redaktionen følger vi dog Fødevarestyrelsens råd, og opfordrer til, at du holder kamilleteen væk fra børn under 3 år.

Læs også

Marcus blev overfaldet af indvandrergruppe på togstation: De gjorde det, fordi de kedede sig

 

 

Dagens Gossip