Forskere afslører: Derfor skal du spise yoghurt hver uge

Skrevet af Emil Ryttergaard

23/02/2018
Yoghurt til morgenmad gør underværker. Foto: Shutterstock
Yoghurt til morgenmad gør underværker. Foto: Shutterstock
Der er ikke nogen grund til at springe morgenmaden over, for spiser man yoghurt hver morgen, så gør man sin krop en stor tjeneste, viser ny forskning.

Mest læste i dag

De kan fåes i alle mulige og umulige smagsvarianter, med jordbær, appelsin, pære og banan.

Og mens nogle fortrækker en fed udgave, så kan andre bedre lide den lettere eller tyndere udgave, om man vil. Uanset hvilken type af yoghurt man godt kan lide, så er der god grund til at hælde sin yndlingsyoghurt i skålen hver morgen.

Yoghurt er sundt

For ifølge en stor britisk undersøgelse, så har yoghurt en beroligende effekt på kroppen og blodtrykket, skriver Independent.  

Og ifølge undersøgelsen så yoghurt en afgørende effekt ved at forebygge hjertekarsygdomme og forhøjet blodtryk senere i livet, og faktisk faldt risikoen for hjertesygdomme og blodpropper med 20 procent, hvis man blot spiste yoghurt to gange om ugen.

Undersøgelsen kiggede i kostvaner hos mere end 55.000 kvinder og over 18.000 mænd, der skrev logbog over deres madvaner. 

Har var den positive effekten af yoghurt lidt højere hos mænd end hos kvinder, men resultaterne var hos begge køn mærkbart højere, end den testgruppe, der ikke spiste yoghurt.  

Spiser man yoghurt blot to gange om ugen, så minimerer man risikoen for at få hjertekarsygdomme. Foto: Shutterstock

- Vores resultater tyder på at et langsigtet indtag af yoghurt mindsker risikoen for hjertekarsygdomme hos mænd og kvinder, der har forhøjet blodtryk.

- Derfor er det en god ide, at inkludere yoghurt i den daglige kost, hvis man vil undgå at blive ramt af hjertelidelser, lyder konklusionen fra forskernes rapport, der er blevet udgivet i tidsskriftet American Journal of Hypertension.

Andre sunde madvarer

Havregryn er ikke kun for børn, men havregryn kan gøre underværker for din sundhed på en række måder, som du slet ikke kan forestille dig.

Chiafra - Det er imponerende, at der kan være så mange sunde ting i sådan et lille chiafrø.

Mandler - Dagens.dk har samlet en række grunde til, at mandler er sunde for din krop.

Kiwi smager herlig friskt, men det er ikke det eneste den grønne frugt kan. Der er nemlig flere sundhedsmæssige grunde til, hvorfor kiwi bør være en del af din daglige kost.

Flere sundhedsartikler besøg vores oversigt her.