Forskere har godt nyt til alle oste-elskere: Så sundt er det at spise ost hver dag

Spiser du ost dagligt, er det godt for dit helbred.

Godt nyt til alle oste-elskere. ​Sjældent omtales ost som en sund spise, men et nyt studie bekræfter nu, at osten slet ikke er så slem som først antaget. Tværtimod.

Folk der dagligt spiser ost har nemlig lavere risiko for at udvikle hjertekarsydomme, end folk der sjældent eller aldrig indtager den til tider lugtende spise.

Ost indeholder som andre mejeriprodukter et højt indhold af mættet fedt, som kan have en negativ indvirken på kolesteroltallet. For nyligt har ernæringseksperter dog udtalt, at mættet fedt også kan være godartet.

Ost indeholder nemlig også potentielt gavnlige ingredienser som calcium, protein og probiotika. Det skriver The Times.

Læs også

Har du mangel på testosteron? Måske har du brug for et testosteron supplement

Forskere fra Kina og Holland har sammenlignet resultater fra 15 forskellige observationsstudier, der sammenlagt har testet sammenhængen mellem 200.000 personers sundhed og forhold til ost.

Resultatet er overraskende. De personer, der indtog store mængder af ost, havde 14 procent lavere risiko for at udvikle hjertekarsygdomme og 10 procent lavere risiko for slagtilfælde end de personer, der sjældent eller aldrig spiste ost.

Resultatet skal dog ikke være en undskyldning for at spise ekstremt store mængder af ost. Spiser du for meget ost, vil du igen øge din risiko for hjertekarsygdomme. Så der er ingen grund til at overfylde pizzaen med revet ost i aften.

Læs også

8 ting mænd kun siger, hvis de virkelig godt kan lide dig

Ønsker du de absolut bedste chancer for at undgå hjertekarsygdomme, skal du ifølge undersøgelsen spise omkring 40 gram ost om dagen.

Det vides dog endnu ikke om enkelte oste-typer er bedre at spise end andre.

Der er heller ingen, der siger, at du absolut skal spise 40 gram ost om dagen. Men nu kan du da med god samvittighed spise en skive ost til rødvinen og det er vi altså rigtig mange, der er glade for at høre.

Læs også: Gustav jubler over nyt forhold: Han tilfredsstiller mig på alle punkter

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip