Forskere melder ud: Derfor skal du fryse din afføring ned

Foto: Shutterstock

En gruppe forskere fra Harvard anbefaler, at du fryser din afføring ned – og det er der en helt særlig årsag til.

En række forskere fra Harvard foreslår på baggrund af et nyt videnskabeligt studie, at man fryser sin afføring ned i et cryo-køleskab.

Læs også

Mor til 4 ville hjælpe ved ulykke - Det endte fatalt

Ifølge forskerne vil det nemlig være muligt at bruge dit nuværende, sunde afføring til at helbrede dit fremtidige, syge dig. Sådan lyder det fra ScienceAlert ifølge Videnskab.dk.

Ganske vist er det ikke sikkert, at det er noget, du har hørt om før, men det er faktisk ikke noget nyt. Det tekniske udtryk for det er fæcestransplantation, og et har været fremme i en del år.

Særligt i løbet af de senere år har der dog været fremgang på området, hvor det bl.a. har været anvendt til behandling af covid-19 og alderdom hos dyr. Det bliver dog også anvendt til både armbetændelse og andre sygdomme hos mennesker.

Det senest nye er, at det fremadrettet ikke skal være en heterolog transplantationen. Derimod mener forskerne fra Harvard, at der skal være tale om en autolog transplantationen. Det vil sige, at den samme person skal være både donor og modtager.

Årsagen til dette er, at det potentielt kan løse problemer, der sommetider opstår under og efter en fæcestransplantation. Disse problemer er som regel forårsaget af, at donorens afføring ikke er kompatibel med modtagerens tarmsystem.

Det mindsker naturligvis risikoen for, at der opstår sådanne problemer, såfremt donor og modtager er den samme.

Ifølge medforfatter og epidemolog, Scott T. Weiss, kan autolog fæcestransplantation potentielt behandle autoimmune sygdomme i fremtiden, hvilket både omfatter astma, multipel sklerose, diabetes og endda også hjertesygdomme og alderdom. 

Læs også

Kvinde raser mod ALDI: Gjorde ulækkert fund i sin indkøbspose

Derfor kan det bestemt ikke udelukkes, at man i fremtiden vil gøre mere i at opbevare folks afføring i et stort cryo-køleskab, så man kan bruge det til behandling af forskellige sygdomme i fremtiden.

 

Dagens Gossip