Forskere: Rødvin og chokolade forebygger rynker

Skrevet af Nils Würtzenfeld

344 uger siden

|

09/11/2017
Sundhed
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ifølge et nyt studie skal du drikke rødvin og spise chokolade, hvis du vil undgå rynker.

Dagens topnyheder

Er du vild med rødvin og chokolade - og krydser du samtidig fingre for ikke at komme til at ligne Grauballemanden, når du bliver ældre? Så er der nu rasende gode nyheder.

En flok forskere fra The Exeter and Brighton University har nemlig kigget nærmere på fordelene ved at drikke rødvin og indtage - især mørk - chokolade, og ifølge deres undersøgelse modvirker begge dele ældning af huden. Det skriver The Sun.

Mere konkret hjælper rødvin og chokolade nemlig med at forynge vores celler, så de opfører sig yngre - hvilket også gælder cellerne i hudens overflade.

Når vi bliver ældre, og vores hud bliver rynket, sker der det, at DNA-strengene i vores celler gradvis mister deres beskyttende telomerer (den DNA-streng, som sidder på hver ende af et kromosom, red.), der har samme funktion som plastikrullen for enden af et snørebånd. 

Det betyder, at cellerne langsomt bliver mere løse og ude at stand til at reparere og opstramme sig selv.

Men ifølge forskere fra The Exeter and Brighton University, så har både chokolade og rødvin et kemisk indhold, som kan hjælpe hudens celler med at reparere sig selv, så de igen bliver fastere og virker yngre.

Foto: Shutterstock

Udover rødvin og chokolade fandt forskerne også det gavnlige kemisk indhold i både rød grapefrugt og blåbær.

- Da jeg så, at cellerne begyndte at forynge, kunne jeg ikke tro mine egne øjne, forklarer professor Eva Latorre, der er en af forskerne bag studiet, der siden er blevet publiceret i tidsskriften BMJ Cell Biology.

- De gamle celler så pludselig unge ud igen. Det var ligesom magi, fastslår den begejstrede Eva Latorre og bliver bakket op af kollegaen Lorna Harries.

- Vores forskning viser, at ved bruge kemi til at ændre de gener, som med alderen har forandret sig, får vi en mulighed for at genopbygge gamle celler, forklarer hun

Foto: Shutterstock

Dermed kan du roligt skænke dig et ekstra glas rødvin i aften, mens du kæmper med at få åbnet en plade Marabou. Ifølge forskerne har din hud nemlig godt af det.

Læs også: Et godt glas: Derfor skal alle kvinder drikke et glas rødvin om ugen