Forskning: 4 gode grunde til at gå i seng med sokker på

Sokker i sengen kan have mange flere fordele end man skulle tro. Foto: Shutterstock

Det kan virke usexet, men faktisk er der fire knaldgode grunde til at beholde sokkerne på i sengen.

Det kan mærkes, når man står ud på gulvet om morgenen i disse kolde dage.

Når fødder fragtes ud af den varme og trygge dyne og lander på det kolde gulv eller i hvert fald de kolde klinker på badeværelset, der virker som bunden på køleskabet og sikrer, at man endnu engang er helt og aldeles vågen.

Men man kan jo snyde det kolde gulv ved at tage sokker på, og foruden at slippe for det kolde morgengys, så har forskere også fundet fire gode grunde til at det faktisk er bedst for dig, at beholder sokkerne på i sengen, skriver Daily Mail. 

1. Fald hurtigere i søvn
Et hollandsk studie fra 2007 har vist, at sokker i sengen er en forrygende sovepille, der hurtigere sender dig afsted mod drømmeland. Forskernes teori går ud på, at sokker i sengen er med til at udvide blodkarrene og den proces sikrer at blodets generelle temperatur daler.

Lægefagligt kaldes teknikken vasodillation, og forskerne så, at testpersonernes kropstemperatur faldt med 1,2 grader, hvilket sætter kroppen i stand til at bruge mindre energi, og så sover man altså bedre.

Læs også

Spiser du 'klogt’ nok? Disse 3 madvarer er de bedste (og de værste) for din hjerne

2. Flere orgasmer
Den helt store undskyldning for at tage sokkerne af inden sengetid, er nok med håbet om et lille put under dynen, hvor mange sengepartnere nok foretrækker at man er afklædt. Men det kan faktisk føre til bedre orgasmer, og undersøgelsen fra 2005 blev for første gang fremlagt i København.

Sokker på fødderne giver flere orgasmer. Foto: Shutterstock

Her viste det sig, at 13 forskellige par fik flere orgasmer, hvis du beholde sokkerne på i seng. Kun halvdelen af kvinderne fik orgasme uden sokker, men det antal steg til 80 procent, når sokkerne blev på fødderne. Forskerne har en teori, om at de varme fødder skaber mere tryghed i sengen, når man ligger tæt, men opdagelsen skete ved et tilfælde. I virkeligheden ville forskerne undersøge, hvad der skete i hjernen under sex.

 3. Færre hedeture 
For mange kvinder hjælper sokker i sengen mod hedeture under dynen. For kvinder i overgangsalderen kan sokker i sengen nemlig være med til at temperaturregulere kroppen. Og det hjælper både for kvinderne og deres mandlige sengepartnere, der kan ligge og klapre tænder og knække dynen, når der skal soves med åbent vindue.

Årsagen skal igen findes i den øgede blodgennemstrømning, som sokkerne skaber.

Læs også

Disse 5 sunde frugter og grøntsager kan gøre dig syg

4. Forhindrer Raynauds sygdom
Raynauds sygdom er en kredsløbssygdom, hvor at blodbanerne i hænder og fødder kan snøre sig sammen, og blå hvide eller blå, og man kan også opleve at få anfald og spasmer i hænder og fødder.

Du falder også hurtigere i søvn, hvis du beholder sokkerne på. Foto: Shutterstock

Her kan sokkerne også hjælpe, og lider man af den sjældne lidelse kan en varmedunk under dynen eller et bad inden sengetid også være sagen.

Undersøgelser peger på, at mellem otte til ti procent af alle voksne kan lide af Raynauds sygdom.

Besøg Danmarks største sundhedsguide her.

 

Dagens Gossip