Foto af lastbilchauffør viser den skræmmende bivirkning ved jobbet

Det er tydeligt at se. Foto: New England Journal of Medicine

Et billede af en pensioneret lastbilchauffør vækker opsigt på sociale medier, fordi det viser de tydelige spor af solens effekt på hans ansigt.

De fleste er efterhånden klar over, at solcreme bør stå øverst på listen over remedier, der skal medbringes på ferien, når turen går sydpå. Solens stråler luner både krop og sjæl, men kan samtidig forårsage livfarlig kræft, og derfor gælder det om at beskytte sig.

Men det er måske ikke alle, der ved, at solcreme også er nødvendig resten af året og ikke kun på den ugelange ferie i Grækenland. 

Den realitet minder det britiske tidsskrift New England Journal of Medicine om med et opsigtsvækkende billede. Det skriver britiske Metro

Det vilde foto er af en 69-årig lastbilchauffør, som har kørt lastbil i 28 år.

Hans hud er tydeligvis mere medtaget i venstre side af ansigtet. Foto: New England Journal of Medicine

På billedet kan man tydeligt se, hvordan solen har fået venstre side af hans ansigt til at ældes hurtigere end højre side, fordi han har siddet med venstre side mod ruden og solen i alle sine år som chauffør.

Undersøgelser af den pensionerede lastbilchauffør viste, at han har tegn på syndromet Favre-Racouchot i venstre side af ansigtet, som kan forekomme, når huden bliver skadet af UV-stråling.

Huden i venstre side af mandens ansigt var i alle årene udsat for konstant sollys gennem vinduet, hvilket har gjort hans hud tykkere. Selv gennem skyer og ruder kan UVA-strålerne gøre skade.

Kronisk udsættelse for de skadelige UVA-stråler kan lede til, at hudens elastiske fibre bliver nedbrudt, så der opstår dybe rynker. 

Det er umuligt at undgå UVA-strålerne, som både kan ødelægge huden og forårsage cancer, men man kan beskytte sig mod den negative virkning ved at påføre solcreme.

Det er nødvendigt, selv når vejret er dårligt. 

32-årig mand har fået forstørret sine læber over 20 gange - nu kan ikke lukke munden

 

Dagens Gossip