Frygt for udbrud af smitsom sygdom i Danmark: Nu kan alle få vaccine

Ministeren går nu ind i sagen, og tilbyder vaccine, der kan begrænse udbruddet af den smitsomme og alvorlige sygdom. Foto: Arkiv

Den smitsomme sygdom kan risikere sig at sprede sig til både børn og voksne, og derfor tager sundhedsministeren affære.

I sidste uge blev københavnske forældre advaret mod den smitsomme sygdom, og flere forældre har oplevet, hvordan at deres børn er blevet smittet med den alvorlige sygdom uden at sundhedspersonalet har hjulpet dem tilstrækkeligt.

For i disse dage florerer et udbrud af mæslinger i Danmark, hvor at der er blevet konstateret mindst tre tilfælde af den smitsomme sygdom i københavnsområdet hos to børn på henholdsvis fem og seks måneder og et tilfælde hos en voksen mand, skriver BT.

Flere nabolande omkring Danmark har oplevet udbrud, ligesom at verdenssundhedsorganisationen WHO har konstateret at 20.000 europæere i 2017 blev smittet med den farlige virus.

Derfor har sundhedsminister Ellen Trane Nørby truffet en beslutning, der skal sikre, at færre danskere smittes med sygdommen.

Læs også

Jordemoderen Joanne hjalp baby til verden: Så gik den ubegribelige sandhed op for moderen

- Vi kan desværre se, at der er et mæslingeudbrud i gang. Selvom mæslinger officielt er elimineret i Danmark, så kan vi se, at flere af vores nabolande har mange tilfælde af sygdommen. Samtidig rejser folk mere og mere. Og så er der risiko for, at man får sig en uhyggelig gæst med hjem fra rejsen. 

Derfor har regeringen besluttet, at vi stiller MFR-vaccinen til rådighed for alle fra 1. april, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby til BT. Det nuværende mæslingeudbrud kan spores til andre europæiske lande, og da sygdommen kan være alvorlig for visse grupper af borgere, så tager ministeren ingen chancer.

- Mæslinger kan være en voldsom sygdom for svækkede ældre og for unge børn, som ikke er vaccinerede. Og så er der en stor generation, som er vokset op uden MFR-vaccinen. Og derfor har de sundhedsfaglige personer, jeg rådgiver mig med, anbefalet, at vi gør MFR-vaccinen gratis tilgængelig for alle, skriver ministeren i en mail til avisen.

Læs også

Mand gik til lægen med sær byld i håndfladen: Så opdagede lægerne den uhyggelige årsag

Alle børn i Danmark bliver tilbudt en MFR-vaccine, der beskytter mod mæslinger, når de fylder ét år. Det tilbud er gratis, men fra 1. april kan voksne, der ikke er blevet vaccineret tidligere, også modtage tilbuddet.

Mæslinger smitter via host og nys, og kan være farlig, da sygdommen kan medføre lungebetændelse, mellemørebetændelse, hjernebetændelse og i yderste tilfælde døden. 

 

Parkeringsvagt var hurtig til at udskrive bøde ved ulovlig parkering: Så opdagede han sin pinlige fejl

 

Dagens Gossip