Mand gik til lægen med sær byld i håndfladen: Så opdagede lægerne den uhyggelige årsag

Mandens byld i hånden var tegn på en meget farlig sygdom. Foto: New England Journal of Medicine Read

Lægerne kunne ikke tro deres egne øjne, da den 27-årige mand klagede over den ubehagelig byld i håndfladen.

Det startede som en helt almindelig rød plet i håndfladen.

En 27-årig canadisk mand havde opdaget en rød plet i sin håndflade efter et besøg hos tandlægen. 

Den røde plet gav ingen gener, men to uger efter havde pletten vokset sig til en byld og var blevet blå, skriver Metro. 

Bekymret tog den unge mand til lægen, da han også begyndt at opleve mavesmerter. 

Hos lægen var der langt flere sundhedsproblemer, der så dagens lys, og den unge mand havde haft feber, svedeture om natten og nedsat appetit i de sidste seks uger. 

Læs også

Medina i retten for kokainkørsel: Nu er dommen faldet

Derfor skulle den unge mand have foretaget yderligere test, og her kom der et overraskende svar tilbage.

For den unge mand led af endokarditis, der var foretaget af en infektion, og bylden i hans hånd var i virkeligheden en aneurisme, da blodet ikke kunne flyde frit gennem håndfladen.

Mandens byld i hånden havde en langt mere farlig årsag. Foto: New England Journal of Medicine Read

Lægerne er overbeviste om, at infektionen opstod som følge af dårlig mundhygiejne, hvorefter bakterier fra munden er røget i blodet under tandlægebesøget, for test viste, at der var tegn efter streptokokker i mandens spyt, der via blodbanerne havde forårsaget den livstruende lidelse.

Og endokarditis er ikke ufarligt, da infektionen medfører betændelse i hjerteklapperne, der kan medfører hjertestop med døden til følge.

I dette tilfælde havde sygdommen medført en stor masse i den del af hjertet, der regulerer blodomløbet og sender blod videre til kranspulsårerne. Test viste også at mandens dårlige blodomløb havde medført dødt hudvæv i mandens milt og venstre nyre. Klumpen blev dannet, da infektionen påvirkede blodårerne i hånden, hvilket førte til en ophobning af blod under huden. Havde det ikke været for bylden under huden, vurderer lægerne at det kunne være gået grueligt galt for den unge mand.

Læs også

Stella frygtede at hendes lille datter havde mæslinger: Sendt hjem fra hospitalet efter fem minutter

I løbet af en to dage lang antibiotikakur forsvandt mandens infektion, og derudover kunne en operation ordne mandens hjerte og hånd uden yderligere komplikationer. Det særlige tilfælde er blevet delt i tidsskriftet New England Journal of Medicine.  

Dårlig mundhygiejne er faktisk en af årsagerne til, at man kan få problemer med hjertet, men der er også fem andre skjulte tegn, der er værd at holde øje med

 

Dagens Gossip