Gratis vaccine til 400.000 danskere - Du bør overveje det

Henrik R

217 uger siden

|

22/04/2020
Sundhed
Foto: Annegret Hilse/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Annegret Hilse/Reuters/Ritzau Scanpix
Fra i dag vil der være muligt på for op mod 400.000 danskere at få en gratis vaccine.

Dagens topnyheder

Vi går i en tid, hvor hele verden hungrer efter en vaccine mod coronavirus, og derfor kunne det være skønt, hvis det var denne vaccine, der blev tilbudt gratis.

Desværre er det ikke tilfældet, men det er en anden vigtig vaccine, som op mod 400.000 danskere kan få helt gratis, og den bør man i den grad overveje at tage.

Det er nemlig danskere med kroniske sygdomme og særligt udsatte ældre i landet, der fra onsdag den 22. april kan blive vaccineret gratis mod lungebetændelse. Det fortæller Lungeforeningen i dag en pressemeddelelse.

Skal hjælpe i kampen mod corona

Tiltaget med de gratis vacciner skal hjælpe med at undgå overfyldte sygehuse i forbindelse med coronavirussen. Det fastslog et enigt folketing i slutningen af marts, og derfor vil kronisk syge danskere og ældre over 65 år kunne blive vaccineret gratis mod lungebetændelse.

Hos Lungeforeningen kalder man det et rigtig godt initiativ.

"Hvis man får corona, så er man mere overfølsom overfor andre infektionssygdomme – og det er lige netop, hvad pneumokokker er. Pneumokok-vaccinen beskytter risikogrupper, så de er mindre udsatte. Udover det så er pneumokok-vaccinen også en rigtig god idé, hvis man har en kronisk sygdom og for eksempel har dårlig lunge- eller hjertefunktion. Fordi så er ens krop ikke så modstandsdygtig over for bakterier, så det er et rigtig godt initiativ, at pneumokok-vaccinen nu er blevet gratis," forklarer Torben Mogensen, der er formand for Lungeforeningen.

I første omgang er det de mest udsatte, der vil blive tilbudt vaccinen. Til efteråret vil vaccinen dog også blive tilbudt til den resterende del af de 65-årige, der ikke er i den udsatte gruppe.