Har du en af disse vaner? Så lider du muligvis at depression

Rigtig mange lider af depression uden at vide det. Her er syv vaner, der afgør, om du er i risikozonen,

Depression har intet ansigt eller humør. Derfor er det enormt svært, hvis ikke helt umuligt, at hjælpe sig selv eller andre ud af den vanskelige folkesygdom.

Ifølge sundhedsstyrelsen rammes 61.000 voksne danskere hvert år af depression - voksne der vel at mærke ikke har stiftet bekendskab med sygdommen før. Over halvdelen risikere nemlig at blive ramt af depressionen igen senere i livet.

Selvom man ikke skal diagnosticerer hverken sig selv eller andre, er der en række faktorer og vaner i hverdagen, du skal være opmærksom på, hvis du fornemmer, at en depression måske er på vej. Vanerne kan nemlig indikere, hvorvidt du har et depressivt sind eller ej.

Vi har her samlet syv vaner, du skal være opmærksom på, hvis du vil komme den skjulte depression til livs:

Læs også

Afsløring: Danske mænd med disse navne bliver oftest tynde i toppen

1. Du har fået til vane at droppe dine yndlingsaktiviteter:
Det der før bragte dig stor glæde i hverdagen, er pludselig ikke særlig sjovt længere. Du føler måske, at du har lyst til at lave noget, men kan simplethen ikke beslutte dig for hvad.

2. Du har fået til vane at bringe orden i dit liv:
For nogle kræver det større livsstilsændringer, og for andre blot faste rutiner og vaner i hverdagen - for eksempel faste træningspas, daglige gåture på den samme strækning eller tilrettelagte shoppingture. Herved skabes orden i tumulten.

3. Du har fået til vane både at sove og spise for lidt:
Vanen indikerer, at du lider af søvnløshed, konstant udmattelse og en følelse af evig sult - alle symptomer på mulig depression.

4. Du har fået til vane ikke at fortælle din familie eller nærmeste om, hvordan du egentlig har det:
Hvis der er nogen, man skal kunne fortælle alt til, så er det familien. Har du samtidig gjort det til en vane altid at være glad, kan det snildt være et udtryk for den skjulte depression.

Læs også

Ny førsteplads: Her er de mest populære børnenavne i Danmark

5. Du har fået til vane at udtrykke dine kreative sider:
Flere studier viser, at depressive mennesker er enormt kreative eller talentfulde. I de depressive faser af livet, vil man derfor være ekstra kreativ.

6. Du har fået til vane at lyve:
Måske du lyver om dine blå mærker på kroppen, måske du lyver om dine følelser eller måske du blot lyver om, hvad du lavede forrige weekend.

7. Du har fået til vane at sikre, at andre folk altid har det godt:
Når du ser andre i smerte, eller folk der er kede af det, sikrer du dig altid, at de hurtigt får det godt igen. På den måde skjuler du også din egen smerte.

Læs også: Mænd afslører: 7 underlige tegn på, at en kvinde er god i sengen

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip