Har du ømme led eller gigt? Vidundermiddel i køkkenskabet kan hjælpe mod smerterne

Foto: Shutterstock

Hvis man døjer med ømme led eller gigt, så kan ganske almindeligt kolonialvare være ren vidundermedicin.

Cirka 700.000 danskere døjer med det hver evig eneste dag.

Leddegigt og slidgigt generer og sender konstante smerter rundt i kroppen på masser af borgere. Mange benytter alverdens former for medicin til at bekæmpe smerterne, men måske findes der et lidt mere simpelt råd, der kan stille smerterne, skriver Daily Mail.

Forskere fra Medical College og Georgia har nemlig udført et særligt eksperiment, der skulle teste effekten af en helt almindelig kolonialvare, som de fleste har i køkkenskabet.

Nemlig natron.

I forsøget skulle lægerne undersøge om testpersonernes krop reagerede anderledes, hvis de indtog Natron opløst i vand.

Læs også

Kongelige i pengeknibe: Kongehuset har gigantisk underskud

Og efter to uger viste blodprøver, at testpersonerne producerede færre celler, der skaber inflammationer i kroppen og flere celler, der afhjælper det betændte hudvæv. Det er en vigtig opdagelse, da cellerne normalt angriber leddene og fører til den smertefulde inflammation.  

- Skiftet fra inflammatorisk til antiinflammatorisk sker i hele kroppen. Vi så det både i nyrerne, i milten og vi så det i blodet. Det er potentielt en meget sikker måde at behandle betændelsessygdomme på, siger Paul O’Connor, der er læge og en af de ledende forskere bag undersøgelsen.

Natron får kroppens celler til at lade være med at angribe det betændte hudvæv, som giver ledsmerter. 

Og bagep effekt har også vist sig gavnlig i andre sammenhænge. Tidligere undersøgelser har nemlig vist at natron har hjulpet kvinder med svære fødsler til at undgå kejsersnit, da natron har kunnet neutralisere syre i deres livmoder.

Læs også

Mike så sindssyg parkering og blev rasende: Fandt på snedig hævn og ventede på lur

Forskerne peger på, at det er indholdet af sodium bicarbonat, der også får brød til at hæve ved at reagere med syre, der er afgørende for at hjælpe kroppens celler til at afhjælpe smerterne i leddene.

Natron har den effekt, at det får milten til at svulme op, og skabe en reaktion, der får de ‘betændte’ celler i kroppen til angribe hudvævet.

Ved at drikke natron opløst i et glas vand to gange om dagen, kunne testpersonerne mærke en effekt i mindst fire timer, og derfor er undersøgelsen også blevet offentliggjort i tidsskriftet Journal of Immunology.

LÆS OGSÅ: 7 ting, der sker med din krop, hvis du begynder dagen med et glas vand

 

Dagens Gossip