Her bliver der ikke længere røget cigaretter i 2051

Foto: Shutterstock.com

Du skal ikke være overrasket, hvis du tager en tur til London om små 30 år, og så pludselig er den eneste, der har en pakke cigaretter på lommen. Hvis tendensen fortsætter, vil England nemlig være røgfrit i 2051.

Vi skal helt tilbage til 1865 for at finde de første kommercielle cigaretter, der blev lavet af Washington Duke på hans farm i Raleigh i den nordlige del af Californien. Skruer vi tiden frem til i dag, så er cigaretindustrien kæmpe stor, men vi nærmer os måske også et punkt, hvor cigaretterne langsomt bliver udfaset.

I England er spådommen hvert fald, at den sidste cigaret bliver røget i 2050, og at man i 2051 fuldkommen vil være røgfrie. Det skriver det store britiske medie, The Mirror, der har skrevet en artikel på baggrund af en rapport fra forskere.

Forskningen er dannet på baggrund af den rygestop trend, som de ser i øjeblikket, og hvis den fortsætter i de næste 30 år, som den gør i dag, så vil de nuværende 7.4 millioner rygere i England blive til nul. Ydermere fortæller forskerne, at der er størst sandsynlighed for, at den sidste cigaret vil blive røget i byen Derby.

Læs også

Skulle passe vens hund – Vil ikke give den tilbage igen

Rygere har langt flere alternativer

Da de første cigaretter kom frem, var det begrænset hvilke alternativer, der kunne benyttes i stedet. Alternativer er der dog rigtig mange af i dag, og derfor kan man også se, hvordan antallet af rygere i verden er styrtdykket.

I England var det cirka 33 % af de voksne i den engelske befolkning, der røg cigaretter, men det tal er i dag halveret, så det nu kun er 15 % der ryger de almindelige cigaretter. Alternativer som e-cigaretter og snus har således haft en stor effekt, så stor, at man altså pr. 2051 forventer, at der slet ikke ryges cigaretter i England længere.

Danskerne følger ikke samme trend

I Danmark er vi lige mere rygeglade end i England, og der følger vi ikke helt den samme trend. Dog har der været et fald i antallet af rygere fra midten af 90’erne, hvor hele 34.6 % af den voksne danske befolkning røg og til nu, hvor cirka 23.1 % af voksne danskere ryger.

Til gengæld har der været en stigning i løbet af de seneste år, hvilket kommer som lidt af en overraskelse. I 2016 var det 21 % af voksne danskere der røg, mens det i 2018 er hele 23 % af de voksne danskere, som ryger cigaretter.

Ser man på hvem det er, der ryger cigaretter i Danmark, så er opdelingen meget lige. Der er stort set ikke nogen forskel i køn, og dermed er andelen af mænd og kvinder der ryger lige stor.

Hvis man kørte Danmark indover den tendens, der er i England, ville landet ikke være røgfrit i 2051.

Læs også

Se billedet: Nu viser onani-caroline sin nye røv frem

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip