Hvorfor er mænd utro? Her er 6 årsager og hvad du kan gøre

Foto: Shutterstock

Kvinder er ofte nysgerrige omkring, hvad der får en mand til at have en affære.

I de fleste tilfælde søger mænd altid sex, ny sex, mere sex - og det er normalt deres motivation for at have en affære. Men nogle gange kan snyd være ret kompliceret for mænd, de vælger den rute for at genoprette deres tabte ungdom, undgå intimitet eller undslippe et ulykkeligt ægteskab.

Hvorfor er mænd utro?

Forskellige faktorer kan motivere en mand til at snyde og starte et andet forhold. Her er nogle mulige forklaringer.

1. For at forbedre sexlivet 

Den mest almindelige årsag til, at mænd finder vej ind i et forhold med en anden kvinde, er, at de ikke finder seksuel tilfredshed i deres primære forhold. De går "ved siden af" for at få et bedre sexliv.

2. Et ønske om flere seksuelle oplevelser

Nogle mænd er seksuelt mere aktive med en følelse af eventyr, og de starter en affære bare for at tilfredsstille deres følelse af eventyrlyst og ønske om flere seksuelle oplevelser. Nogle undersøgelser har afsløret, at nogle mænd synes, at de bør have mere sex, fordi de har udført deres job godt.

Læs også

Fræk undersøgelse: Enebørn bliver oftest utro voksne

3. Søger følelsesmæssig intimitet

Det er ikke altid lyst, det handler om for mænd, nogle starter en affære for at nyde lidt følelsesmæssig intimitet. De gør normalt dette, når de ikke har en følelsesmæssig forbindelse med deres primære partner.

4. Er på udkig efter nye oplevelser

Hvorfor er mænd utro? Nogle gør det udelukkende fordi, de ønsker at prøve noget nyt. De bruger det som en metode til at måle deres seksuelle dygtighed på. Og de tager det som en udfordring at komme ind i et forhold med en bestemt kvinde. 

5. For at blive påskønnet

Mænd føler sig mere forbundet med kvinder, der værdsætter dem. Uheldigvis mister de deres følelsesmæssige forbindelse og holder op med at erkende, de behov de har i deres forhold, når partnere vokser fra hinanden.

Læs også

Hold dig væk: Disse 6 typer mænd er oftest utro

6. Andre årsager

Nogle mennesker mister den følelsesmæssige og seksuelle forbindelse med deres primære partner og holder i sidste ende op med at være forelsket. At blive forelsket i en anden kan også være en grund til, at mænd beslutter at snyde og have en  affære.

Nogle mænd frygter intimitet, og de starter ofte en affære for at bevare magten i deres forhold. De bliver ikke følelsesmæssigt involveret i de andre kvinder og de ønsker heller ikke at komme ind i et intimt forhold til deres kone. I nogle tilfælde kan mænd gå ved siden af og være utro, fordi de bruger det som en måde at såre deres primære partner på.

Hvad skal du gøre, hvis din partner har affærer?

Det er ikke nok at lære, hvorfor mænd er utro, hvis du opdager, at din partner er utro. Her er nogle råd om, hvad du kan gøre, hvis din partner er utro.

1. Få rigtig fat I kendsgerningerne

Drag aldrig konklusioner, hvis nogen fortæller dig, at din partner er dig utro. Få rigtig fat i kendsgerningerne og tjek at de oplysninger, du har, er korrekte. Undgå ikke at tale med din partner for at finde ud af, om det virkelig er sandt og i såfald, hvad der fik din partner til at tage dette skridt i første omgang. Måske er det også en god ide at finde ud af præcis, hvornår denne affære startede, hvor mange gange det er foregået og hvad din partners forhold til den anden person er. Det vil også hjælpe dig med at træffe en beslutning om dit liv, hvis du ved, hvorvidt din partner stadig ønsker at forblive i et forhold med dig.

2. Brug tid på at overveje situationen

Det er klart, at du føler dig stresset og fortabt, når du netop har opdaget sandheden om utroskab. Det er dog stadig vigtigt at tale med din partner og høre, hvad han har at sige, Når først han har forklaret sin position, så bør du tage lidt tid for dig selv til at gennemtænke, hvad du ønsker at gøre. Bed din partner om ikke at kontakte dig i 2 - 4 uger. Dette vil hjælpe dig til at mærke, hvordan livet fungerer uden ham og til at mærke, hvor følelsesmæssigt afhængig du er af ham.

Husk at drastiske foranstaltninger eller en øjeblikkelig reaktion blot vil gøre tingene værre. Du bør ikke forsøge at reparere forholdet med det samme eller afslutte det på et øjeblik. Giv dig selv tid. Tal med dine bedste venner om din situation og bed om deres råd.

Læs også

Ny undersøgelse: Kvinder er utro, fordi mænd ikke laver nok husligt arbejde

3. Tag en beslutning

Før du træffer din beslutning, skal du sørge for at overveje, hvor alvorlig affæren var. Der er en forskel på at have en affære med vilje og blive fanget ind et øjeblik. Overvej også, om dette er første gang din partner har snydt, eller han har gjort sådan noget tidligere. Kend motivationen bag affæren. Nogle gange er et forhold forlængst forbi, og det er ikke værd at redde. Hvis du ønsker at redde det, så skal du vide, om din partner også er villig til at give det en chance og arbejde igennem det sammen med dig.

4. Hvis du vælger at gå

Det bedste er at forlade ham med værdighed. Der er ingen mening i at forsøge at såre din partner, eller tage kontakt til den "anden person". Når dit forhold ikke står til at redde, så bør du afslutte det helt og forsøge at lære at genopbygge dit liv igen.

5. Hvis du vælger at blive

Det vil være svært at tilgive ham, men det er muligt. Prøv parterapi for at hjælpe med at genopbygge dit forhold og lære at etablere en stærkere forbindelse. Tingene vil ikke vende tilbage til det normale natten over. Det følelsesmæssige traume vil sende din hjerne på overarbejde. Forsøg ikke at blive besat af tanken om "hvorfor mænd har affærer". Brug de erkendelser, du har lært fra rådgivningen til at genopbygge tilliden og forbindelsen med din partner uden at krænke hans privatliv.