Læge advarer mod brugen af engangshandsker

Foto: Shutterstock.com

Det kan virke som en god ide at bruge handsker som beskyttelse mod coronavirus og andre bakterier, men faktisk kan det være det stik modsatte.

Flere butikker har længe gjort det muligt for kunder at benytte sig af engangshandsker, som man kan tage på nr man går ind i butikken, og tage dem af igen, når man forlader den.

En glimrende mulighed for at mindske smittespredningen, og angiveligt skulle det også virke.

Læs også

Dansk Melodi Grand Prix-sanger død

Det er heller ikke handskerne i butikkerne, som en britisk læge er ude efter, det er til gengæld de handsker, som folk går med i længere tid i løbet af dagen.

Flere vælger nemlig at gå rundt iført ‘engangshandsker’ i løbet af dagen, så de eksempelvis tager dem på, når de forlader deres hjem, og så tager de dem først af igen, når de kommer hjem.

Mange vil formentlig føle sig sikre, fordi deres hud ikke kommer til at røre ved en mulig coronavirus, men til gengæld samler du en masse bakterier og mulig virus op.

Det er doktor Karan Rangarajan fra det britiske sundhedssystem, der har lavet en video på det sociale medie TikTok, hvor han fortæller, at det ikke er nogen god ide at gå rundt med handskerne i løbet af dagen.

“Du har dine handsker på, og du er i supermarkedet, hvor du rør ved en masse ting. Der opsamler du bakterier,” lyder det fra Karan Rangarajan, der fortsætter:

“Du fortsætter med at røre ved ting gennem hele dagen med de samme handsker, og bakterierne vil nu være overalt på dem. Du samler på dem.” fortæller han.

Langt flere bakterier end hvis du bare vakser hænder

Resultatet er altså, at du nu har langt flere bakterier på dine handsker, end du ville have haft på dine bare hænder, hvis du selvfølgelig husker at vaske dem af og til.

Problemet med de bakteriefyldte handsker er, at man med dem let kommer til at overføre bakterierne til andet.

“Husk, at du med disse handsker også rør ved dit rat i bilen, og du rør måske ved en fejl dig selv i ansigtet, og dermed overfører bakterierne til dig selv,” lyder det fra lægen i videoen.

Sidst men ikke mindst, så fortæller han også, at der stadig er en risiko for at overføre bakterierne, selvom man jævnligt skifter handsker.

“Og når du skifter handsker, så kommer du måske til at røre dem med dine bakteriefyldte handsker,” lyder det fra lægen, der opfordrer til, at man i stedet bare husker at vaske hænder ofte.

Læs også

Kevin købte en brugt bil til sin datter - Brød sammen da han opdagede brev i handskerummet

 

 

Dagens Gossip