Tiger i Zoo er smittet med coronavirus

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Det er nu kommet frem, at det første dyr i USA er blevet smittet med coronavirus. Det viser sig at være en tiger fra en zoologisk have.

En talsmand fra Bronx zoo i New York har fortalt til nyhedsbureauet Reuters, at det er første gang et dyr har fået konstateret coronavirus i USA.

Læs også

Mette Frederiksen har godt nyt til danskerne

Det skriver dr.dk

Han fortæller også, at det er første gang på verdensplan at en tiger er konstateret smittet.

Nadia havde tør hoste

Det store kattedyr ved navn Nadia er fire år gammel. Hun fik konstateret coronavirus, da den zoologiske have blev opmærksom på, at tigeren havde fået tør hoste. Tør hoste er som bekendt et symptom på coronavirus.

Den zoologiske have har også konstateret symptomer på tre afrikanske løver og to andre tigre. Det fortæller the Wildlife Conservation Society, som står for byens zoologiske haver.

Er under dyrlægens opsyn

”Vi testede katten for en sikkerheds skyld og vil sikre, at al ny viden om Covid-19 kan bidrage til verdens forståelse af det nye virus,” står der i en meddelelse. Hvor der også står:

”Selv om kattene har haft nedsat appetit, har de det i øvrigt godt og er under dyrlægers opsyn, fuldt opmærksomme og interagerer med deres dyrepassere. Det vides ikke, hvordan sygdommen udvikler sig i store katte, da forskellige arter kan reagere forskelligt på nye infektioner, men vi vil følge dem tæt og regner med, at de kommer sig fuldstændig.”

I New York city har dødstallet overstedet 2.000 mennesker, og nu har den frygtede covid-19 sygdom spredt sig til dyr. Det på trods af, at de fire zoologiske haver og det ene akvarium, der er i New York City, har været lukket siden 16. marts.

Der er dog ikke noget bevis for, at dyr spiller en rolle i forbindelse med smittespredningen blandt mennesker. Der er nemlig ikke konstateret smitte fra dyr til mennesker i USA.

Andre dyr er også smittet

De amerikanske myndigheder anbefaler, at mennesker med coronavirus holder afstand til deres kæledyr, hvert fald indtil man ved mere om virusset.

Det er tidligere kommet frem at en belgisk kat er blevet testet positiv for coronavirus. I Hongkong har to hunde også fået konstateret sygdommen.

Læs også

Organisationer: Staten bør udbetale de indefrosne feriepenge til danskere nu

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip