Læge skærer hul på mands bule over øjet: Pludselig vælter det ud

Emil Ryttergaard

374 uger siden

|

09/05/2017
Sundhed
Manden gik til lægen med en besynderlig cyste. Foto: Youtube
Manden gik til lægen med en besynderlig cyste. Foto: Youtube
Da en mand kommer ind til hudlægen med en lille bule ind under øjenbrynet, viser den lille klump sig hurtigt at indeholde en ækel overraskelse.

Dagens topnyheder

Det kan ikke siges tit nok: Man bør i den grad gå til lægen, hvis man pludselig finder en mystisk bule under huden, der vokser sig større. 

For den amerikanske dermatolog Sandra Lee er det hverdagskost at dræne alle slags buler, vorter, cyster og andre udefinerbare gevækster, som man overhovedet kan forestille sig. 

Men det var dog alligevel en lille ‘perle’, som den mandlieg patient kom ind på klinikken med, og som krævede lidt ekstra arbejde at få hul på, hvilket den gode hudlæge har delt i en video på Youtube.   

I klippet kan man se, hvordan Sandra Lee forsigtig griber om cysten og passer på ikke at presse på patientens øje og øjenhule, og under videoen hører man, at den mandlige patient har haft cysten under huden i seks måneder. 

Forsigtigt griber hun den syleskarpe skalpel og skærer et forsigtigt snit ved øjenbrynet, kun få centimeter fra patientens øje, hvorefter hun kan blotte cysten.

Foto: Youtube

Derefter laver hun ét snit og tømmer indholdet af cysten ud, der ligner en blanding af et brugt lommetørklæde og gammel, størknet havregrød. Eller mayonaise måske.

Foto: Youtube

Efter at havde fjernet hele cysten, der i dette tilfælde heldigvis viser sig at være ufarlig, syer den tålmodige læge øjenbrynet sammen igen, så det ikke længere er muligt at se spor efter cysten.  

Foto: Youtube

Se indgrebet herunder, hvis du kan holde det ud: