Lækket rapport afslører: Forsøg med corona-medicin virker

Foto: Shutterstock.com

En lækket rapport afslører, at et forsøg med ny medicin mod coronavirus virker.

I stort set alle lande bruger forskerne masser af tid på at skabe en vaccine eller medicin, der kan hjælpe personer, der bliver smittet med coronavirus.

Nu lader det dog til, at der er rigtig godt nyt på vej.

Læs også

Danmark åbner mere op på mandag

Det amerikanske medie Stat News, der bringer nyheder om sundhed, har nemlig fået fingrene i en lækket rapport, der viser, at medicinen Remdesivir har en positiv effekt på de patienter, der er smittet med coronavirus.

Rapporten tager udgangspunkt i et forsøg fra Chicago, hvor resultater fra 125 patienter viser, at Remdesivir har en positiv effekt på patienter, der både har høj feber og problemer med vejrtrækningen.

“Den bedste nyhed er, at de fleste af vores patienter er blevet udskrevet, hvilket er fantastisk. Vi har kun haft to patienter, der omkom,” lyder det fra Kathleen Mullane, der er specialist i infektionssygdomme fra University of Chicago til Stat News.

Desværre lang vej endnu

Mens det er rigtig gode nyheder, så er der naturligvis også nogle dårlige. Der er nemlig lang vej endnu, før man vil kunne begynde at bruge Remdesivir som medicin mod coronapatienter.

Indtil videre er der kun begrænset data, og derfor vides det ikke, om medicinen kan give alvorlige bivirkninger.

Remdesivir er en medicin, der blandt andet er blevet brugt til at behandle personer, der blev smittet med ebola. Derudover viste medicinen sig også effektiv mod både SARS og MERS, da det blev testet i et laboratorie.

Læs også

På grund af corona: Mange danskere kan se frem til en større regning

 

 

Dagens Gossip